You are currently viewing Novomeščani pripeljali odmevno okrepitev

Novomeščani pripeljali odmevno okrepitev

Pri edinem dolenjskem prvoligašu Krki so se odločili zadržati jedro ekipe iz pretekle sezone, zato v njeni postavi ne bomo našli veliko novincev. Pravzaprav bo teh najverjetneje le za en uigrani trio, v katerem bo frontmana predstavljal (krilni) center Gani Lawal.

30-letni in 206 cm visoki Američan nigerijskih korenin je pravi svetovni popotnik, saj je v zadnjem desetletju v Severni in Južni Ameriki, Evropi in tudi Aziji zamenjal kar 20 klubov.

V letu 2010 so ga na naboru lige NBA izbrali Phoenix Sunsi, za katere pa je Gani zaigral samo enkrat. V sezoni 2011/12 se je prvič podal v Evropo in nato pri nas igral za ekipe iz Poljske (Zielona Gora), Francije (Choral Roanne), Italije (Virtus Roma, Emporio Armani, Cantu in Sassari), Turčije (Trabzonspor in Karesi Spor) in Grčije (Panathinaikos).

Lawal se je nazadnje preizkušal na Filipinih pri Meralco Boltsih, za katere je v tamkajšnjem državnem prvenstvu nastopil na vsega 7 tekmah in v 38 minutah na srečanje povprečno dosegal kar 26,6 točke, 20,9 skoka ter 1,1 podaje in pridobljene žoge.

»Nadušen sem, da se bom pridružil tako dobremu klubu, kot je Krka. Komaj čakam, da bom spoznal svoje nove soigralce, osebje in trenerje. Tekmovanje v ligi ABA je bil vedno moj cilj in glede na letošnjo konkurenco je to, kot da bi se mi uresničile sanje. Trdo bom delal in dal vse od sebe, da bom upravičil zaupanje vodstva kluba. Sicer pa oba z ženo komaj čakava, da vidiva prelepo Slovenijo!«, je ob sklenitvi sodelovanja sporočil Gani Lawal, trener Krke Simon Petrov pa je po prejemu tretje tuje okrepitve povedal:

»Zelo sem zadovoljen, da je klubu uspelo skleniti pogodbo z Lawalom. S tem smo zapolnili tudi mesto centra. Lawal je zelo izkušen igralec in v igri zelo dobro izkorišča svoje fizične prednosti. Z njim in s celotnim moštvom bomo letos igrali hitrejšo košarko.«

Trenutna postava Krke za sezono 2019/20:

kapetan Jure Balažič, Glenn Cosey (ZDA), Dalibor Ðapa, Žiga Fifolt, Matic Jančar Jarc, Marko Jošilo (SRB), Luka Lapornik, Paolo Marinelli (HR), Ivan Ramljak (HR), Leon Stergar, Jakov Stipaničev in Miha Škedelj.

Jan Kropf

foto: Euroleague.net

Sorodni prispevki:

Ameriško znanje bo koristila tudi Krka
Krka z novim reprezentantom Hrvaške

Dodaj odgovor