You are currently viewing Olimpija z novim glavnim trenerjem

Olimpija z novim glavnim trenerjem

Vodstvo košarkarskega kluba Petrol Olimpija se je odločilo, da bo njegovo člansko ekipo v preostanku rednega dela državnega prvenstva vodil nov glavni trener.

Delo stratega Aleksandra Nikitovića bo razbremenil Žiga Mravljak, ki je v dosedanjem delu sezone v taboru zmajev deloval kot trener razvojne ekipe, ki uspešno nastopa v 4. slovenski košarkarski ligi.

31-letni Gaberčan bo v svoji novi vlogi lahko računal tudi na pomoč 21-letnega Aljaža Marinča in 18-letnega Jerneja Andolška Heineja, ki sta se doslej kot posojena igralca kalila pri drugoligašu iz Grosuplja.

Člansko moštvo Olimpije bo tako kot ena celota sestavljeno iz dveh delov – v ligi ABA in Ligi prvakov bodo še naprej nastopali košarkarji, ki smo jih lahko v tej sezoni v obeh mednarodnih tekmovanjih že videli na parketu, v prvem delu lige Nova KBM pa bodo priložnost za igro, razvoj in pridobivanje izkušenj dobili mladi košarkarji.

Mravljaku bo na klopi družbo delal obstoječi prvi pomočnik Marko Anđelković, celoten strokovni štab članske ekipe pa bo vseskozi vključen v trenažni proces moštva. Nikitović bo Stožičane vodil v ligi ABA, Ligi prvakov ter v odločilnih bojih državnega prvenstva.

»Število igralcev, ki jih imamo v tej sezoni v Petrol Olimpiji, nam dopušča, da moštvo sestavimo na dva dela, ki skupaj sestavljata zaključeno celoto naše članske ekipe. V preostanku prvega dela sezone bo ekipo vodil Žiga Mravljak, ki se je že dokazal v delu z mladimi, glavni cilj ekipe pa bo seveda priti med najboljših šest moštev prvega dela lige Nova KBM in si s tem zagotoviti mesto v ligi za prvaka. Hkrati bodo v prvem delu državnega prvenstva veliko priložnosti za igro dobili mladi košarkarji, ki bodo na ta način lahko dobili izkušnje in minute za igro, ki jih v mednarodnih tekmovanjih morda ne dobijo toliko, kot si želijo. To seveda ne pomeni, da so igralci, ki jih bomo lahko videli v državnem prvenstvu, obsojeni na to, da bodo igrali le eno tekmovanje. Člansko moštvo še vedno deluje, trenira in igra kot eno moštvo. Tako bomo lahko mlade košarkarje videli tudi v Ligi prvakov in ligi ABA, tiste, ki imajo več priložnosti za igro v mednarodnih tekmovanjih, pa tudi v državnem prvenstvu, v kolikor se strokovni štab za to odloči, ali pa, če se bo nekdo ravno vračal po bolezni oziroma poškodbi. V drugem delu državnega prvenstva bodo cilji vnovič spremenjeni, vsi pa vemo, da želimo lovoriko za naslov državnega prvaka še tretjo sezono zapored zadržati v vitrinah arene Stožice,« je odločitev kluba pojasnil njegov direktor Roman Lisac.

Jan Kropf

foto: Petrol Olimpija

Sorodni prispevki: Olimpija postala najslabša ekipa Lige prvakov

Dodaj odgovor