You are currently viewing Olimpija pripeljala dva nova Slovenca

Olimpija pripeljala dva nova Slovenca

Ekipa Cedevite Olimpije je postala bogatejša za dva nova slovenska košarkarja. Krilu Edu Muriću in centru Martinu Kramplju sta se pridružila branilec Mirko Mulalić in krilni center Saša Zagorac, ki sta v dresu zmajev pravzaprav povratnika.

31-letni Ljubljančan in njegov 4 leta starejši someščan sta s klubom podpisala 2-letno pogodbo, v slovensko prestolnico pa se vračata po dveh oziroma treh sezonah.

Mirko je vmes igral za koprsko Sixt Primorsko in bolgarski Balkan, Saša pa za bolgarski Lukoil, rusko Parmo, madžarski Soproni, novomeško Krko, bahrajnsko Al-Riffo in poljski Trefl Sopot.

V minuli sezoni je Zagorac v poljskem državnem prvenstvu v povprečno 19 minutah na tekmo beležil 13,8 točke, 4,9 skoka in 1,7 podaje, povprečje Mulalića pa je v bolgarskem državnem prvenstvu znašalo 17 minut, 5,2 točki, 1,5 podaje in 1 skok.

»Kot smo napovedali, smo počasi začeli s sestavo moštva za novo sezono. To ni enostavno. Veliko igralcev smo imeli pod pogodbo, zaradi česar je bilo potrebno najti način, da se razidemo na kakovosten način. Menim, da nam je to v večini primerov uspelo. V torek smo podpisali dogovor z dvema domačima igralcema, Mirkom Mulalićem in Sašo Zagoracem. Mislim, da sta to igralca, ki lahko pomagata pri uresničevanju ciljev, ki jih želimo doseči, saj imata oba veliko izkušenj z igranjem v ligi ABA in slovenskem državnem prvenstvu. Verjamem, da se bosta vklopila v način igre, kakršnega bomo želeli gojiti v naslednji sezoni,« je o svojih novih dveh varovancih povedal glavni trener Slaven Rimac.

Jan Kropf

foto: KZS/Aleš Fevžer

Sorodni prispevki:

Kateri branilec se bo vrnil k Olimpiji?
Olimpija posegla po težkem centru
Pred vrati Olimpije vse večja gneča
Primorska Olimpiji speljala nosilca igre!

Dodaj odgovor