You are currently viewing Helios do zgodovinske zmage v 2. ligi ABA

Helios do zgodovinske zmage v 2. ligi ABA

S tekmo med Helios Sunsi in srbskim Vršcem se je sinoči začel drugi krog druge lige ABA, v katerem so kot prvi slavili Domžalčani, ki so pred domačimi navijači zmagali z rezultatom 95:78.

Za razliko od dvoboja z makedonskim MZT-jem so Domžalčani tokrat po dobljeni prvi četrtini (34:22) ostali zbrani in nasprotniku niso dopustili, da bi slednji naredili preobrat za zmago.

Barvarji so obračun začeli silovito in do prve dvomestne prednosti prišli že v 6. minuti, ko so z uspešnima prostima metoma Nikole Gajića povedli z 21:10, z nadaljnjo učinkovito igro pa do konca prvega polčasa dodali še kar 27 točk in na glavni odmor odšli z enakoštevilčnim naskokom (60:33).

V drugem polčasu so pobudo prevzeli Vrščani, ki pa kljub boljši igri uspeli preiti v vodstvo. Zmaga je zato ostala v športni dvorani Domžale, kjer se je na strani gostiteljev najbolj izkazal Miha Fon, ki je dosegel 14 točk (v prvem polčasu 12 točk), 3 podaje in pridobljene žoge ter 1 skok (indeks 22).

STATISTIKA TEKME MED HELIOSOM IN VRŠCEM

»Odigrali smo dva različna polčasa. Prvega z dobro obrambo in veliko doseženimi točkami, v drugem pa smo padli. Edina skrb, ki ostaja po tekmi, je število napadalnih skokov, ki smo jih prepustili nasprotniku. Pred nami je zdaj težka tekma v Čačku. Oni so izraziti favoriti, mi pa nimamo kaj izgubiti,« je po zmagi dejal trener Heliosa Jovan Beader.

Helios Sunsi so s tem vpisali prvo in zato zgodovinsko zmago v 2. ligi ABA, v kateri je tako sedaj med tremi slovenskimi predstavniki brez zmage samo še Rogaška.

Jan Kropf

foto: Helios Suns/Matic Juhant

Sorodni prispevki: Slovenski klubi slabo začeli mednarodno sezono

Dodaj odgovor