You are currently viewing Škofjeločani in Ljubljančani namučili prvake in podprvake, v Kranju in Grosuplju padla trojna dvojčka

Škofjeločani in Ljubljančani namučili prvake in podprvake, v Kranju in Grosuplju padla trojna dvojčka

Včeraj so se v drugi slovenski košarkarski ligi odigrale prve štiri tekme 3. kola, v katerem se je zaenkrat samo en dvoboj končal z več kot 12 točkami razlike.

V soboto je najvišjo in hkrati tudi prvo letošnjo zmago vknjižil ECE Triglav, ki je z 82:55 odpravil gostujoči Portorož, na ostalih treh obračunih pa smo spremljali precej bolj izenačene boje.

Branilec naslova Terme Olimia Podčetrtek je bil namreč v gosteh le za pičlo točko boljši od LTH Castingsa (87:88), Grosuplje je doma za vsega 2 točki ugnalo Hrastnik (89:87), aktualna podprvakinja Mesarija Prunk Sežana pa je gostujoče Parklje premagala za 12 točk (108:96).

V Sežani je bilo srečanje dokončno odločeno v prvih treh minutah četrte četrtine, ko so gostitelji na krilih 8 zaporednih točk Nika Kučeja, Tarasa Velikonje Grbca in Andra Krstinića povedli s 87:69, v Škofji Loki in Grosuplju pa smo morali na zmagovalca počakati vse do izteka zadnje sekunde.

V dvorani Poden sta bila za zmago Podčetrtka ključna zadeta prosta meta Jureta Štruca in zgrešena trojka Urbana Omana, v dvorani Brinje pa sta Grosuplju zmago prinesla koš Roka Saviča in zgrešen met z razdalje Klemna Požina.

STATISTIKA TEKME MED TRIGLAVOM IN PORTOROŽEM
STATISTIKA TEKME MED ŠKOFJO LOKO IN PODČETRTKOM
STATISTIKA TEKME MED GROSUPLJEM IN HRASTNIKOM
STATISTIKA TEKME MED SEŽANO IN PARKLJI

Na strani zmagovalcev so se za najkoristnejše igralce izkazali Mensud Julević (Triglav; 20 točk, 7 skokov, 4 podaje in 2 ukr. žogi), Anže Cerkovnik (Podčetrtek; 22 točk, 6 skokov ter 1 blokada, podaja in ukr. žoga), Aljaž Marinč (Grosuplje; 24 točk, 9 podaj, 4 skoki in 1 blokada) in Niko Bačvič (Sežana; 22 točk, 4 skoki, podaje in ukr. žoge ter 1 blokada), na strani poražencev pa so bili najbolj učinkoviti Američan Timothy Cole (Portorož; 20 točk, 11 podaj, 10 skokov in 1 ukr. žoga), Matija Vravnik (Škofja Loka; 19 točk, 9 skokov, 2 blokadi in podaji ter 1 ukr. žoga), Klemen Požin (Hrastnik; 20 točk, 11 podaj, 10 skokov in 1 ukr. žoga) in Milan Kovačević (Parklji; 41 točk, 16 skokov, 2 podaji in 1 ukr. žoga).

Preostali dve srečanji 3. kola bosta na sporedu danes ob 18. uri (Žoltasti Troti – Celje) in 7. novembra ob 20.15 uri (Brinox Medvode – Plama-pur).

Jan Kropf

foto: arhiv Slovenske Košarke

Sorodni prispevki: Arhiv novic 2. SKL

Dodaj odgovor