You are currently viewing Podčetrtek na vrhu tudi po velikem derbiju, Američan do trojnega dvojčka s pomočjo blokad

Podčetrtek na vrhu tudi po velikem derbiju, Američan do trojnega dvojčka s pomočjo blokad

V 2. slovenski košarkarski ligi se je včeraj zvrstilo vseh šest tekem 8. kroga, po katerem lahko še enkrat več zatrdimo, da bi drugoligaški klubi v naši državi morali uživati večjo medijsko pozornost.

Če so prejšnje kolo zaznamovali padci številnih favoritov, sta tokratni krog obeležila predvsem derbi med vodilnima ekipama in neverjetna predstava košarkarja Portoroža.

Tekma kroga je potekala v Sežani, kjer sta se med seboj pomerila drugouvrščena Mesarija Prunk Sežana in prvouvrščeni Terme Olimia Podčetrtek, nove zmage pa so se razveselili branilci naslova, ki so gostitelje premagali z 90:85 in poskrbeli, da v ligi ni več kluba brez poraza.

Obračun v dvorani Srednje šole Srečka Kosovela je bil najbolj izenačen v prvi četrtini (21:23), v kateri se nobeni strani ni uspelo oddaljiti za več kot 5 točk, potem pa so pobudo odločno prevzeli Sežanci, v drugi četrtini na krilih Roberta Abramoviča in Nika Bačviča dali skoraj enkrat več točk kot Podčetrtčani (32:17) in prvi polčas dobili z izidom 53:40.

V tretji četrtini smo videli popolnoma obraten scenarij. Tokrat se je odprl met Štajercem, ki so s pomočjo razigranega Anžeta Cerkovnika prav tako dosegli 30 točk in zaostanek pred četrto četrtino znižali na vsega 2 točki (72:70).

V zadnjih 10 minutah igre smo izenačen boj spremljali vse do 37. minute, potem pa so termalci prestavili v višjo prestavo, naredili delni niz 11:0 (Cerkovnik 5, Dejan Milašinović 4, Žiga Švigelj 2) in 9 sekund pred koncem ušli na neulovljivih 7 točk razlike (83:90).

STATISTIKA TEKME MED SEŽANO IN PODČETRTKOM

Za najkoristnejšega igralca tekme je bil okronan Anže Cerkovnik, ki je vpisal kar 34 točk, 16 skokov, 8 izsiljenih osebnih napak, 4 blokade in 1 podajo, pri Sežani pa je s 14 točkami, 5 skoki, 4 podajami ter 1 pridobljeno žogo najbolj izstopal Nik Kučej.

Cerkovnik je s tem izkupičkom zbral kar 49 indeksnih točk, kar pa vseeno ni bilo dovolj za osvojitev naziva najbolj učinkovitega igralca 8. kroga, saj je še 3 točke več dosegel Američan Timothy Cole, ki je ob domačem porazu Portoroža proti škofjeloškemu LTH Castingsu (85:88) dosegel kar 26 skokov, 19 točk, 12 blokad, 6 izsiljenih osebnih napak ter 1 podajo in pridobljeno žogo.

STATISTIKA TEKME MED PORTOROŽEM IN ŠKOFJO LOKO

Na ostalih srečanjih 8. kroga so zmago vknjižili še Parklji, Brinox Medvode, ECE Triglav in Celje, ki so porazili Plamo-pur (83:82), Grosuplje (67:87), Žoltaste Trote (77:59) in Hrastnik (78:107).

STATISTIKA TEKEM MED:

 PARKLJI IN PLAMO-PUR
GROSUPLJEM IN MEDVODAMI
TRIGLAVOM IN ŽOLTASTIMI TROTI
HRASTNIKOM IN CELJEM

Jan Kropf

foto: KK Terme Olimia Podčetrtek; KK Portorož

Sorodni prispevki: Favoriti padali kot za stavo

Dodaj odgovor