You are currently viewing Primorska prvič izgubila, Šentjur v podaljšku zlomil Zlatorog

Primorska prvič izgubila, Šentjur v podaljšku zlomil Zlatorog

S tekmama med Rogaško in Sixtom Primorsko ter Šentjurjem in Zlatorogom se je v ligi Nova KBM v soboto nadaljevalo 2. kolo, ki se bo končalo z današnjima srečanjema med Ilirijo in Šenčurjem Gorenjsko gradbeno družbo ter Petrolom Olimpijo in Hopsi.

Po Krki, ki je že v četrtek s 77:65 premagala Helios Sunse, sta se med zmagovalke vpisali še Rogaška in Šentjur, ki sta Primorsko in Zlatorog v napeti končnici porazili s 70:64 oziroma s 77:71.

Slatinčani in Šentjurčani, ki so pred začetkom četrte četrtine vodili s 3 in 8 točkami razlike (49:46 in 50:42), so si zmago zagotovili šele v zadnji minuti tekme.

Prvim je to uspelo 60 sekund pred koncem četrte četrtine, ko sta Miha Vašl in Rashun Davis s skupnimi 5 zaporednimi točkami prednost gostiteljev povišala na 8 točk (70:62), drugim pa v zadnjih 30 sekundah podaljška, ko so s pomočjo Davorja Konjevića in Miloša Pešića nanizali 4 točke in postavili končni rezultat.

STATISTIKA TEKME MED ROGAŠKO IN PRIMORSKO
STATISTIKA TEKME MED ŠENTJURJEM IN ZLATOROGOM

Najkoristnejša igralca Rogaške in Šentjurja sta bila Bosanca Stefan Mijović (14 točk, 5 skokov, 2 podaji in 1 pridobljena žoga) in Emir Ahmedović (14 skokov, 10 točk ter 2 blokadi in podaji), najbolj učinkovita igralca Primorske in Zlatoroga pa sta bila Hrvat Marjan Čakarun (14 točk, 12 skokov in 2 ukr. žogi) in Nejc Barič (28 točk, 5 podaj ter 3 skoki in ukr. žoge), ki si s 25 indeksnimi točkami trenutno lasti tudi naziv MVP-ja 2. kroga.

Jan Kropf

foto: KK Rogaška

Sorodni prispevki: V obračunu nekdanjih prvakov daljši konec potegnila Krka

Dodaj odgovor