You are currently viewing V obračunu nekdanjih prvakov daljši konec potegnila Krka

V obračunu nekdanjih prvakov daljši konec potegnila Krka

Drugo kolo lige Nova KBM se je pričelo z dvobojem med dvakratnim državnim prvakom Heliosom in sedemkratno zmagovalko Krko, do druge zmage v sezoni pa so prišli Novomeščani, ki so v Domžalah zmagali s 77:65.

Tekmo med predlanskimi polfinalisti državnega prvenstva so bolje začeli gostje, ki so prvih 20 točk dosegli že v prvih treh minutah igre (Dino Cinac 11, Blaž Mahkovic in Žiga Fifolt 4, Luka Lapornik 2), prednost 14 točk (7:21) pa nato zadržali in prvi polčas po 8 zaporednih točkah gostiteljev (Nikola Gajić 6, Jure Besedič 2) končali z naskokom 8 točk (33:41).

Barvarji so v tretji četrtini zaigrali še bolje in s prostim metom Jureta Močnika v 23. minuti razliko znižali še na 5 točk (37:42), potem pa so vajeti igre znova prevzeli farmacevti, v naslednjih treh minutah naredili delni izid 11:2 (Paolo Marinelli 7, Mahkovic in Jure Lalić 2) in si pred četrto četrtino zopet zagotovili dvoštevilčno prednost (48:59).

Domžalčani so v zadnjih desetih minutah silovito napadli, a kljub temu niso bili sposobni preobrniti tekme v svojo korist. V 31. in 35. minuti so se s košema Miroslava Pašaljića približali na 8 točk (51:59 in 59:67), več kot to pa jim Novomeščani niso dovolili narediti. Končni rezultat 65:77 je z uspešnim metom za dve točki postavil Tim Osolnik.

STATISTIKA TEKME MED HELIOSOM IN KRKO

Pri Krki, pri kateri je njen novinec Blaž Mahkovic debitiral s 6 točkami, 3 podajami in 1 skokom, je najbolj učinkovito predstavo prikazal Hrvat Paolo Marinelli, ki je zabeležil 16 točk, 8 podaj ter 1 skok in pridobljeno žogo, pri Heliosu pa se je za najkoristnejšega igralca s 14 točkami, 8 skoki in 1 podajo izkazal Jure Besedič.

Preostala štiri srečanja 2. kola lige Nova KBM se bodo zvrstila čez vikend. V soboto bodo na parket stopili Rogaška in Sixt Primorska (ob 19.uri) ter Šentjur in Zlatorog (19.00), v nedeljo pa Ilirija in Šenčur Gorenjska gradbena družba (17.00) ter Petrol Olimpija in Hopsi (19.00).

Jan Kropf

foto: Gašper Papež

Sorodni prispevki: V 1. kolu v gosteh slavila le Zlatorog in Rogaška

Dodaj odgovor