You are currently viewing Bistričani prvič med zmagovalci

Bistričani prvič med zmagovalci

V Ilirski Bistrici je bila sinoči vnaprej odigrana tekma 4. kola druge slovenske košarkarske lige. Zmaga je ostala na Notranjskem, saj so Bistričani goste iz Novega mesta odpravili z rezultatom 70:47.

Prva tekma novega kroga je bila odločena že v prvem polčasu. Izbranci Roka Dežmana so kontrolo nad igro prevzeli že kmalu po prvem skoku za žogo in si že do izteka 7. minute nabrali 20 točk, varovanci Luke Mittaga pa so jih v tem času zmogli doseči le 8.

Gostitelji so uvodno četrtino dobili s 24:9, po prav tako napadalno naravnani drugi četrtini in novih 19 doseženih točkah pa na glavni odmor odšli z velikansko prednostjo 28 točk (43:15).

Gostje so brez manjkajočega Bojana Krivca manj kot 10 točk dali tudi v tretji četrtini, s prevlado v zadnjih desetih minutah pa nekoliko ublažili drugi zaporedni poraz.

STATISTIKA TEKME MED PLAMO PUR IN ŽOLTASTIMI TROTI

Za Plamo-pur je največ točk (14) dosegel Robi Hreščak, ki je že v prvem polčasu zbral 12 točk, najvišji količnik učinkovitosti pa je zabeležil Anže Srebovt (21), ki je z 10 točkami in skoki, 6 podajami ter 1 blokado in pridobljeno žogo osvojil dvojnega dvojčka. Najkoristnejši igralec Žoltastih Trotov je bil Luka Derlink, ki je zbral 7 točk in skokov, 2 blokadi in podaji ter 1 pridobljeno žogo.

Preostalih pet obračunov 4. kroga (Parklji – Terme Olimia Podčetrtek, Hrastnik – Mesarija Prunk Sežana, Portorož – Celje in LTH Castings – Brinox Medvode) bo na sporedu v soboto, 27. oktobra.

Jan Kropf

foto: KK Plama-pur

Sorodni prispevki: Uvod v sezono bolje uspel Ljubljančanom

Dodaj odgovor