You are currently viewing Krka vzela skalp velikemu Partizanu

Krka vzela skalp velikemu Partizanu

Slovenska državna podprvakinja Krka je zmago nad Heliosom nadgradila s skalpom najtrofejnejšega kluba lige ABA, ki ga je v 4. krogu omenjenega tekmovanja sredi Novega mesta ugnala z 80:76.

Novomeščani imajo tako po prvih štirih tekmah v jadranski ligi povsem enak izkupiček kot tretjeuvrščena Olimpija, z dvema zmagama in porazoma pa na lestvici trenutno zasedajo 5. mesto.

Obračun v športni dvorani Leona Štuklja je v prvih 17 minutah zaznamovala izredno izenačena igra, v kateri se nobeni ekipi ni uspelo oddaljiti za več kot 4 točke, potem pa so varovanci Simona Petrova strnili vrste, s 7 zaporednimi točkami povedli s 36:29, prvi polčas pa dobili s 40:34.

V tretji četrtini so se Aleksej Nikolić in njegovi soigralci prebudili in s 17 danimi in le 10 prejetimi točkami pred četrto četrtino prevzeli vodstvo (50:51), v odločilnih desetih minutah igre pa so na svoj račun znova prišli gostitelji.

Slednji so namreč s trojko Domna Bratoža v novo vodstvo prešli že v 31. minuti, nato pa je z razdalje (dvakrat) zadel še Dalibor Đapa in prednost Krke povečal na 5 točk (59:54). Do 37. minute je bil izid še trikrat izenačen, nato pa so znova zapretili domačini, naredili delni izid 9:2 in 45 sekund pred koncem tekme povedli z odločilno razliko 7 točk (76:69).

STATISTIKA TEKME MED KRKO IN PARTIZANOM

Z 19 točkami, 8 skoki ter 1 podajo in pridobljeno žogo je bil prvi strelec in tudi najkoristnejši igralec Krke Luka Lapornik, pri Partizanu, pri katerem je Aleksej Nikolić v 26 minutah vknjižil 5 točk, 2 podaji ter 1 skok in pridobljeno žogo, pa se je z enakima nazivoma okitil Vanja Marinković, ki je zbral 22 točk, 5 podaj, 1 skok.

Jan Kropf

foto: Krka/Danilo Kesić

Sorodni prispevki:

V obračunu nekdanjih prvakov daljši konec potegnila Krka
Olimpija tudi v peto ostala brez gostujoče zmage

Dodaj odgovor