You are currently viewing Olimpija tudi v peto ostala brez gostujoče zmage

Olimpija tudi v peto ostala brez gostujoče zmage

Slovenska državna prvakinja Petrol Olimpija je na deveti tekmi letošnje sezone utrpela sedmi poraz. V 4. kolu regionalne lige ABA je v gosteh pri srbski Megi Bemaxu po podaljšku klonila s 77:81.

Ljubljančani tako med jadransko druščino še naprej igrajo po sistemu toplo-hladno, saj eno oziroma domačo tekmo zmagajo, drugo oziroma gostujočo pa izgubijo.

Sinočnji obračun v Sremski Mitrovici je bil odločen šele po dodatnih petih minutah igre.

V rednem delu srečanja je ob polčasu (39:48) in tudi še po tretji četrtini (56:63) bolje kazalo varovancem Zorana Martića, nato pa so gostitelji v četrti četrtini naredili preobrat in v 37. minuti znova prevzeli vodstvo (70:68). Gostje so še pravi čas uspeli vrniti udarec, podaljšek pa je zagotovil Blaž Mesiček, ki je 72 sekund pred iztekom zadnje četrtine izid poravnal na 74:74.

Peti del tekme je s svojima novima točkama odprl Miha Lapornik, po polovično uspešnem izvajanju dveh prostih metov Mesička pa so pobudo zopet prevzeli izbranci trikratnega MVP-ja lige ABA Dejana Milojevića in si z delnim nizom 7:0 priigrali še četrto zaporedno zmago.

STATISTIKA TEKME MED MEGO IN OLIMPIJO

Najkoristnejši igralec Mege je bil komaj 19-letni krilni center Nikola Mišković, ki je dvoboj končal pri 18 točkah, 6 skokih in 1 podaji, najbolj učinkovit igralec Olimpije pa je bil Miha Lapornik, ki je zabeležil 19 točk, 5 skokov in 1 pridobljeno žogo.

Preostala slovenska predstavnica, Krka, bo tekmo 4. kola odigrala danes ob 17. uri, ko bo v Novem mestu gostila Alekseja Nikolića in preostali del ekipe srbskega Partizana.

Jan Kropf

foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov

Sorodni prispevki: Po Francozih od Olimpije močnejši tudi Grki

Dodaj odgovor