You are currently viewing VIDEO: Dragić in Dončić debitirala z dvomestnim številom točk, a tudi s porazom

VIDEO: Dragić in Dončić debitirala z dvomestnim številom točk, a tudi s porazom

Slovenska košarkarja Goran Dragić in Luka Dončić sta sinoči nastopila na svoji prvi tekmi nove sezone lige NBA in kljub odlični oziroma solidni predstavi na gostovanju ostala praznih rok.

Goran je z Miami Heatom s 101:104 klonil proti Orlando Magicu, Luka pa je bil z Dallas Mavericksi s 100:121 poražen pri srbskemu trenerju Igorju Kokoškovu in Phoenix Sunsih.

Oba obračuna sta bila odločena šele v zadnjih treh minutah igre. V Phoenixu je zmagovalca odločil delni izid 19:3, s katerim so Sonca prednost 5 točk (102:97) povečala na končnih 21 točk, v Orlandu pa je tehtnico prevesil Francoz Evan Fournier, ki je v zadnjih 5 sekundah izsilil 2 osebni napaki in od 4 zadel 2 prosta meta.

STATISTIKA TEKME MED ORLANDOM IN MIAMIJEM
STATISTIKA TEKME MED PHOENIXOM IN DALLASOM

Slovenca sta se na prvi tekmi sezone dobro odrezala. Bolj učinkovito igro je pokazal Dragić, ki je bil po 32 minutah na parketu s kar 26 točkami (5/7 za eno, 6/7 za dve in 3/7 za tri), 4 skoki in podajami ter tudi 1 blokado prvi strelec Vročice, Dončić pa je v svojem debiju v ligi NBA v 31 minutah dosegel 10 točk (0/2 za eno, 5/11 za dve in 0/5 za tri), 8 skokov in 4 podaje ter bil drugi najboljši skakalec Teličkov.

Miami Heat bo naslednji dvoboj odigral že nocoj v gosteh pri Washington Wizardsih, Dallas Mavericksi pa se bodo v soboto doma pomerili z Minnesota Timberwolvesi.

Jan Kropf

foto: NBA.com

Sorodni prispevki: Dragić in Dončić nocoj začenjata ligo NBA

Dodaj odgovor