You are currently viewing Dragić in Dončić nocoj začenjata ligo NBA

Dragić in Dončić nocoj začenjata ligo NBA

V noči s torka na sredo se je v Združenih državah Amerike začela 73. sezona lige NBA. Letošnja bo za slovenske košarkarske navdušence še posebej zanima, saj bosta imela v njej pomembno vlogo kar dva slovenska košarkarja.

Pod ameriškimi in kanadskimi obroči bosta slovenske barve zastopala 32-letni veteran Goran Dragić in 19-letni novinec Luka Dončić.

“Gogi” bo svojo 11. sezono, tako kot zadnje štiri, preigral pri Miami Heatu, “Donke” pa bo v svoji krstni sezoni nastopal v dresu Dallas Mavericksov, s katerimi je poleti podpisal 4-letno pogodbo.

Ljubljančana bosta premierno tekmo nove sezone odigrala v gosteh, njuna prva nasprotnika pa bosta ekipi Orlando Magica in Phoenix Sunsov, pri katerih na stolčku glavnega trenerja sedi nekdanji selektor slovenske reprezentance Igor Kokoškov.

NA GENERALKI DONČIĆ NAJBOLJŠI STRELEC, DRAGIĆ PA PRVI PODAJALEC

Goran je izpostavil, da si v rednem delu lige NBA želi predvsem bolj konstantnih predstav kot lani, Luka pa je napovedal, da bo v njem ciljal na osvojitev nagrade za najboljšega novinca leta.

V pripravljalnem obdobju je Dragić zaigral na petih od skupno šestih tekem Miamija in v povprečno 21 minutah dosegal 11,2 točki, 4,2 podaji in 2,6 skoka, Dončić pa je na parket stopil na vseh štirih srečanjih Dallasa in v povprečno 29 minutah beležil 15 točk, 5 skokov, 1,5 pridobljene žoge in 1,2 blokadi.

Jan Kropf

foto: NBA.com

Dodaj odgovor