You are currently viewing Koprčani osramotili Laščane, Polzelani ugnali Domžalčane

Koprčani osramotili Laščane, Polzelani ugnali Domžalčane

V najbolj kakovostnem slovenskem državnem prvenstvu v košarki so bile v soboto odigrane nove tri tekme 3. kroga, ki se bo končal z današnjim dvobojem med Šentjurjem in Petrolom Olimpijo.

V Kopru sta se pomerila Sixt Primorska in Zlatorog, na Polzeli Hopsi in Helios Sunsi, v Šenčurju pa Šenčur Gorenjska gradbena družba in Rogaška, v vseh primerih, razen pri zadnjem, pa so zmago vknjižili gostitelji.

Koprčani so Laščane po neverjetni prevladi v prvi četrtini (21:3) odpravili s kar 31 točkami razlike (84:53), Polzelani so Domžalčane po izjemno učinkoviti igri med drugo in tretjo četrtino (39:17) premagali z 68:52, Slatinčani pa so odpor Šenčurjanov dokončno zlomili šele z osebno napako in prostim metom v zadnjih 10 sekundah (79:81).

STATISTIKA TEKME MED PRIMORSKO IN ZLATOROGOM
STATISTIKA TEKME MED HOPSI IN SUNSI
STATISTIKA TEKME MED ŠENČURJEM IN ROGAŠKO

V ključnih trenutkih srečanj so zasijali Marko Jagodić Kuridža – v prvi četrtini je za Primorsko dosegel kar 10 od svojih 16 točk, Sebastjan Borse, Casey Benson, Tjaž Rotar in Simo Atanacković – med drugo in tretjo četrtino so prispevali kar 33 od 39 točk Hopsov, ter Stefan Mijović – 6 sekund pred koncem tekme je izsilil osebno napako Jana Novaka in s polovično uspešnim izvajanjem dveh prostih metov razblinil še zadnje upe nasprotnika.

Na strani zmagovalcev so najkoristnejši igralci postali Srb slovenskih korenin Ivan Marinković (Primorska; 16 točk in 8 skokov), Simo Atanacković (Hopsi; 17 točk, 7 skokov, 3 ukr. žoge in 2 blokadi) in Bosanec Stefan Mijović (20 točk, 5 skokov in 1 ukr. žoga), na strani poražencev pa so bili najbolj učinkoviti Američan Cleveland Thomas (Zlatorog; 19 točk, 9 skokov in 2 ukr. žogi), Bosanec Nikola Gajić (Helios; 17 skokov, 8 točk, 4 podaje in 3 ukr. žoge) in Srb Marko Popadić (16 točk, 4 podaje, 2 ukr. žogi in 1 skok).

Naziv najkoristnejšega igralca 3. kroga lige Nova KBM si trenutno lasti Blaž Mahkovic, ki je ob zmagi Krke nad Ilirijo zabeležil 29 točk, 8 izsiljenih osebnih napak, 5 skokov, 2 podaji in 1 pridobljeno žogo ter zbral kar 34 indeksnih točk.

Jan Kropf

foto: Sixt Primorska/Žiga Mikeli; Helios Suns

Sorodni prispevki: Krka s 3. zaporedno zmago ohranila primat v državi

Dodaj odgovor