You are currently viewing Dončić tudi letos na tekmi vzhajajočih zvezd

Dončić tudi letos na tekmi vzhajajočih zvezd

Tako kot na lanskem, bo slovenski košarkarski superzvezdnik Luka Dončić tudi na letošnjem srečanju vseh zvezd lige NBA zelo aktiven, po Charlottu pa se bo tudi v Chicagu pomeril na tekmi vzhajajočih zvezd.

Glavni nosilec igre Dallas Mavericksov se je na lanskem All Starsu preizkusil še v spretnostnem poligonu, letos pa si je s svojimi odličnimi predstavami prislužil tudi povabilo na tekmo vseh zvezd.

Preberite si še: Med vsemi zvezdami v Chicagu bo sijal tudi Dončić!

Tekma vzhajajočih zvezd je uvodni dogodek tridnevnega spektakla v United Centru, na njej pa bosta obe moštvi sestavljeni z 10 igralci, ki so v tej sezoni novinci ali pa v ligi NBA igrajo drugo sezono.

Ekipo Sveta bodo 14. februarja predstavljali kapetan Dončić, Nemec Moritz Wagner (Wizards), Ukrajinec Sviatoslav Mihajluk (Pistons), Japonec Rui Hačimura (Wizards), Nigerijec Josh Okogie (Timberwolves), Bahamec DeAndre Ayton (Suns) ter Kanadčani Shai Gilgeous Alexander (Thunder), Rowan Barrett (Knicks), Brandon Clarke (Grizzlies) in Nickeil Alexander Walker (Pelicans).

Ekipo Združenih držav Amerike pa bodo zastopali kapetan Trae Young (Hawks), Zion Williamson (Pelicans), Eric Paschall (Warriors), Ja Morant in Jaren Jackson (oba Grizzlies), Tyler Herro in Kendrick Nunn (oba Heat), Devonte Graham, Miles Bridges in Paul Washington (vsi Hornets).

Na lanski tekmi so s 161:144 prevladali ameriški košarkarji, za najboljša strelca obeh ekip pa sta se izkazala krilni center Lakersov Kyle Kuzma (35) in avstralski krilni igralec 76ersov Ben Simmons (28).

Jan Kropf

foto: NBA.com

Dodaj odgovor