You are currently viewing Slovenci po popravek slabega vtisa

Slovenci po popravek slabega vtisa

Slovensko moško člansko reprezentanco danes čaka nova preizkušnja v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo leta 2019. Čeprav je vse možnosti za svojo pot na Kitajsko že zapravila, bo slab vtis s tekme proti Ukrajini skušala popraviti z zmago nad Latvijo.

Varovanci selektorja Radovana Trifunovića se bodo z Latvijci pomerili ob 17. uri, obračun med udeleženci lanskega evropskega prvenstva, na katerem je Slovenija osvojila prvo, Latvija pa peto mesto, pa bo gostila arena Stožice.

Naši fantje so v kvalifikacijah zaenkrat zbrali 2 zmagi in 7 porazov, severnjaki pa 5 zmag in 4 poraze, s čimer so še zmeraj v igri za nastop na svojem novem velikem tekmovanju.

Na prvi medsebojni tekmi v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo je Latvija po dominantni četrti četrtini (25:14) zmagala s 85:74, obračun pa sta najbolj zaznamovala branilec Olympiacosa Janis Strelnieks in organizator igre Fuenlabrade Luka Rupnik, ki sta 14. septembra v Rigi vpisala 18 točk, 10 podaj ter 3 podaje in pridobljene žoge oziroma 19 točk, 4 podaje in 3 skoke.

V latvijski reprezentanci je sicer trenutno v najboljši formi center ruskega Jeniseja Martins Meiers, ki je na zadnji tekmi Latvije dosegel kar 27 točk, 4 skoke in 3 pridobljene žoge, na strani Slovenije pa je v kvalifikacijah najbolj učinkovit Vlatko Čančar, ki v povprečju beleži 11,3 točke in 3,4 skoka.

»Najbolj pomembno je, da na tekmi proti Latviji popravimo vtis, ki smo ga pustili v Ukrajini. Znova se bomo pomerili z reprezentanco, ki je močna pod košem. Za nameček nas je zapustil Žiga Dimec, ki se mora pridružiti novemu klubu. Z Litovci je pogodbo podpisal že pred tekmo z Ukrajino. V borbi pod košem bodo tako morali pomagati tudi igralci, ki igrajo na poziciji tri in štiri. Latvija v Ljubljano prihaja po porazu z odlično Črno goro, ki je imela v zasedbi vse evroligaške igralce Budućnosti. Lovila bo zmago, ki bi jo ohranila v boju za svetovno prvenstvo. A tudi mi bomo lovili zmago, ki bi nam dvignila samozavest,« je pred današnjim dvobojem povedal Radovan Trifunović, ki bo namesto Dimca danes prvič v igro najverjetneje poslal tudi krilo Krke Miho Škedlja.

Jan Kropf

foto: FIBA; KZS

Sorodni prispevki: Konec sanj za Slovenijo

Dodaj odgovor