You are currently viewing Konec sanj za Slovenijo

Konec sanj za Slovenijo

Slovenska moška reprezentanca je v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo na 9. tekmi doživela še 7. poraz in s tem prvič po letu 2002 ostala brez mesta na tekmovanju pod okriljem mednarodne košarkarske zveze FIBA.

Po Španiji, Črni gori, Belorusiji, Latviji in Turčiji je aktualna evropska prvakinja Slovenija morala priznati premoč še Ukrajini, ki je na domačem parketu v Zaporožju slavila zmago s kar 28 točkami razlike!

Ukrajinci so s precej boljšo kolektivno igro prevladovali in vodili od prve do zadnje minute, po vseh štirih dobljenih četrtinah pa zmagali s prepričljivih 82:54. Največ so povedli za 31 točk, in sicer 47 sekund pred koncem tekme, ko je za 82:51 zadel Maksim Pustozvonov.

Najkoristnejši igralec Ukrajine, za katero je Olimpijin Jusuf Sanon dosegel 11 točk, 3 pridobljene žoge, 2 skoka in 1 podajo, je bil branilec Oleksandr Lipovij, ki je prispeval 10 točk, 8 podaj, 4 skoke in 2 pridobljeni žogi.

Pri Sloveniji, ki je iz igre metala z zgolj 30-odstotno uspešnostjo (19/63) in zbrala le 10 podaj, je bil s 13 točkami, 4 skoki ter 3 podajami in pridobljenimi žogami najbolj učinkovit Gregor Hrovat.

STATISTIKA TEKME MED UKRAJINO IN SLOVENIJO

»Ukrajinci so startali čvrsto in zelo motivirano, mi na drugi strani pa medlo in brez pravega odgovora. Verjamem, da so fantje imeli željo, vendar tega na igrišču niso pokazali. Ko je Ukrajina dobila zalet, pa je bilo že prepozno. Enostavno je nismo znali ustaviti in razlika je samo naraščala. Čeprav smo mladi, bomo morali v prihodnje pokazati več volje, moči in karakterja. Upam, da je bila to dobra šola za vse nas in da bomo že na naslednji tekmi pokazali veliko več. Igralce bo treba najprej spraviti iz tega šoka, kajti jasno je, da so močno razočarani. Ponosno so prišli v reprezentanco, nato pa doživeli visok poraz. V teh treh dneh se moramo dvigniti in pokazati, da znamo igrati košarko,« je po porazu povedal selektor Slovenije Radovan Trifunović.

Našo izbrano vrsto do konca kvalifikacij čakajo še dvoboji z Latvijo, Turčijo in za konec znova z Ukrajino. Z Latvijo se bo pomerila že to nedeljo v Stožicah, s Turčijo in Ukrajino pa se bo srečala prihodnje leto.

Jan Kropf

foto: FIBA

Sorodni prispevki: Znana dvanajsterica za boj z nepredvidljivo Ukrajino

Dodaj odgovor