You are currently viewing Znana dvanajsterica za boj z nepredvidljivo Ukrajino

Znana dvanajsterica za boj z nepredvidljivo Ukrajino

Slovenska moška članska reprezentanca v vojnem stanju pričakuje nocojšnjo tekmo proti izbrani vrsti Ukrajine, ki bo od 18. ure dalje po slovenskem času potekala v jugovzhodnem ukrajinskem mestu Zaporožje.

V prenovljeni mestni dvorani Palača športov bo za Slovence štela le zmaga, tudi ta pa jim še zdaleč ne zagotavlja mesta na svetovnem prvenstvu leta 2019, saj Slovenija štiri tekme pred koncem kvalifikacij z le 2 zmagama in kar 4 porazi zaseda 6. oziroma zadnje mesto v skupini I.

Pravzaprav jo Kitajske vodi samo še teorija in sanjski razplet na vseh preostalih tekmah skupine.

Kljub temu so aktualni evropski prvaki optimistični in željni nove zmage, temu pa pritrjujejo tudi besede slovenskega selektorja Radovana Trifunovića.

»Čaka nas dvoboj s fizično močno, visoko ter stabilno Ukrajino. Lahko pričakujemo veliko igre pod naš koš in na to se moramo dobro pripraviti. V obrambi moramo biti zelo zbrani in se boriti z njihovimi visokimi igralci. Glavna faktorja naše igre morata biti energija in želja. Vsekakor pa gremo po zmago in upam, da bomo prikazali kvalitetno predstavo.«

Trifunović je za obračun že izbral dvanajst neustrašnih varovancev. Z Ukrajinci se bodo spopadli Aljaž Bratec, Vlatko Čančar, Jakob Čebašek, Žiga Dimec, Urban Durnik, Gregor Glas, Gregor Hrovat, Jan Kosi, Blaž Mahkovic, Blaž Mesiček, kapetan Edo Murić in Matic Rebec, Miha Škedelj pa bo srečanje pospremil v civilu.

Slovenija in Ukrajina se bosta drevi pomerili že štirinajstič v zgodovini. Enajstkrat so zmago slavili Slovenci, dvakrat pa Ukrajinci, ki so prevladali le na prvih dveh medsebojnih dvobojih.

Jan Kropf

foto: KZS

Sorodni prispevki:

Reprezentanca na priprave s tremi spremembami
Oslabljeni evropski prvaki upajo na čudež

Dodaj odgovor