You are currently viewing Beograjčani še poglobili krizo Ljubljančanov

Beograjčani še poglobili krizo Ljubljančanov

Moštvo Petrola Olimpije v mesec november ni krenilo dobro, saj je na četrti odigrani tekmi doživelo že tretji poraz. Njen tretji krvnik je bila Crvena zvezda, ki jo je v Stožicah v okviru lige ABA premagala s 83:60.

Ljubljančani imajo tako po 7. krogu regionalne lige na svojem kontu 2 zmagi in kar 5 porazov, s tem izkupičkom pa na prvenstveni lestvici trenutno zasedajo 7. mesto.

Beograjčani pa do zmage kljub temu niso prišli tako zlahka. Po prvi četrtini so celo zaostajali (23:22), saj niso našli rešitve za Scottieja Reynoldsa, ki jim je že v uvodnih 10 minutah nasul 10 točk.

Od druge četrtine dalje pa je bilo vse drugače. Gostje so strnili svoje vrste v obrambi in v napadu prestavili v višjo prestavo, gostitelji pa so začeli grešiti tudi mete z neposredne bližine koša (njihov met za 2 točki je bil na koncu le 34,9-odstoten) in v preostalih 30 minutah igre zbrali samo še skromnih 37 točk.

STATISTIKA TEKME MED OLIMPIJO IN CRVENO ZVEZDO

Razlog za slabšo igro zmajev lahko pripišemo tudi odsotnosti kapetana Mirze Begića, ki po prvem polčasu in 7 doseženih točkah zaradi bolečin v hrbtu ni več stopil na parket.

Olimpiji, pri kateri se je s 17 točkami, 6 podajami in 3 skoki najbolj izkazal Američan Scottie Reynolds, je največ težav povzročal njegov rojak Billy Baron, ki je dosegel 17 točk, 6 podaj in 2 pridobljeni žogi.

»Beograjčani so bili fizično močnejši in dominantni pod košem. V prvem polčasu smo še držali ravnotežje na igrišču in se z Mirzo Begićem enakovredno kosali s centri Zvezde, v drugem polčasu pa Mirza zaradi bolečin v hrbtu ni več stopil na parket, mi pa smo zaigrali počasneje in bili v tej statični igri z Bojanom Radulovićem in Markom Simonovićem enostavno prešibki,« je po novem porazu Olimpije povedal njen trener Zoran Martić.

Preostala slovenska ligaška predstavnica Krka bo tekmo 7. kola lige ABA odigrala v ponedeljek, ko bo ob 18. uri v Beogradu gostovala pri FMP-ju in svojem bivšem organizatorju igre Maticu Rebcu.

Jan Kropf

foto: Petrol Olimpija/Aleš Fevžer

Sorodni prispevki: V Ljubljano prihaja vodilna ekipa lige ABA

Dodaj odgovor