You are currently viewing Zlatorog ponižal Primorsko, Šentjur blizu presenečenja

Zlatorog ponižal Primorsko, Šentjur blizu presenečenja

V soboto so bile v ligi Nova KBM odigrane vse preostale štiri tekme 12. kola, v katerem so na gostovanju slavili samo Hopsi.

Polzelani so do uspeha prišli v Domžalah, kjer so po treh ključnih prostih metih Tjaža Rotarja in Sima Atanackovića s tesnih 77:76 ugnali Helios Sunse, prve ligaške zmage v letu 2019 pa so se razveselili še Rogaška, Petrol Olimpija in Zlatorog, ki so na domačem parketu premagali Šenčur Gorenjsko gradbeno družbo, Šentjur in Sixt Primorsko.

Za največje presenečenje kroga so poskrbeli predtem predzadnji Laščani, ki so v dvorani Tri lilije vodilne in zato močno favorizirane Koprčane porazili s kar 20 točkami razlike (92:72) ter s tem končali črni niz 5 porazov!

Od napornega ritma tekem oslabljeni varovanci Jurice Golemca so se izbrancem Chrisa Thomasa lahko upirali le v prvi četrtini (24:25), potem pa so precej bolj energični gostitelji vzeli vajeti igre v svoje roke, na krilih ameriško-avstralskega tria Cleveland ThomasMatur MakerJalen Lindsey naredili delni izid 16:1 za pobeg na 45:32, na glavni odmor pa odšli s prednostjo 11 točk (50:39).

Tigri so v tretji četrtini z 9 točkami Alena Hodžića zaostanek znižali na 6 točk (64:58), nato pa so v ospredje znova stopili pivovarji in v prvi polovici zadnje četrtine s pomočjo 7 točk Nejca Bariča razliko povečali na odločilnih 14 točk (81:67).

Na ostalih dveh srečanjih sta Olimpija in Rogaška zmagali z rezultatoma 76:72 in 85:81. Obe zmagovalki sta tekmo prelomili šele v zadnji minuti. Ljubljančanom so zmago prinesle 4 zaporedne točke Marka Simonovića in povratnika po poškodbi Mihe Lapornika, Slatinčani pa so uspeh potrdili s 5 zaporednimi točkami Mihe Vašla in Marka Pajića.

STATISTIKA TEKME MED:

HELIOSOM IN HOPSI
ZLATOROGOM IN PRIMORSKO
OLIMPIJO IN ŠENTJURJEM
ROGAŠKO IN ŠENČURJEM

Pri zmagovalcih so se za najkoristnejše igralce izkazali Američani Casey Benson (Hopsi; 13 točk, 4 podaje in 3 skoki), Donovon Jack (Hopsi; 13 točk, 6 skokov in 2 ukr. žogi), Cleveland Thomas (Zlatorog; 25 točk, 4 podaje in 3 ukr. žoge) in Rashun Davis (Rogaška; 12 točk in podaj, 5 skokov in 1 ukr. žoga) ter Slovenca Jan Špan (Olimpija; 10 točk, 5 podaj ter 1 skok in ukr. žoga) in Erjon Kastrati (Olimpija; 14 točk, 5 skokov in 1 ukr. žoga), pri poražencih pa so bili najbolj učinkoviti Srb Miroslav Pašajlić (Helios; 18 točk, 7 podaj in 4 skoki), Bosanec Ramo Rizvić (Šenčur; 12 točk, 6 podaj in 4 skoki) ter Slovenca Žiga Jurček (Šentjur; 17 točk, 2 ukr. žogi ter 1 blokada in podaja) in Ivan Marinković (Primorska; 22 točk, 5 skokov in 2 blokadi).

MVP 12. kola lige Nova KBM je postal Thomas, ki je v svoji najboljši ligaški predstavi v letošnji sezoni zbral 28 indeksnih točk.

Liga se bo nadaljevala naslednjo soboto, ko bomo spremljali boje med Sixtom Primorsko in Petrolom Olimpijo, Rogaško in Ilirijo, Šenčurjem Gorenjsko gradbeno družbo in Zlatorogom ter Šentjurjem in Helios Sunsi. Hopsi in Krka bodo tekmo 13. kola odigrali šele 5. februarja.

Jan Kropf

foto: Sixt Primorska/Žiga Mikeli

Sorodni prispevki: Za uvod v novo leto kar obračun prvakov

Dodaj odgovor