You are currently viewing Šentjurčani in Polzelani z eno nogo že v polfinalu

Šentjurčani in Polzelani z eno nogo že v polfinalu

V pokalu Spar so bile sinoči odigrane prve tri tekme četrtfinala, v katerem se bosta drevi ob 18. uri prvič srečali še branilka naslova Sixt Primorska in trikratna prvakinja Krka.

Pred povratnim dvobojem so si prednost priigrali Hopsi, Šentjur in Olimpija, ki so bili v Ilirski Bistrici, Šentjurju in Rogaški Slatini boljši od Plame-pur, Helios Sunsov in Rogaške.

Najbolj prepričljivi predstavi so prikazali Polzelani in Šentjurčani, ki so Bistričane in Domžalčane odpravili s kar 16 (80:96) oziroma 14 točkami razlike (84:60), medtem ko so si Ljubljančani za domači obračun zagotovili zgolj 3 točke naskoka (92:95).

Štajerci, ki so zaostajali le v prvi polovici uvodne četrtine, so si odločilno prednost priborili na koncu tretje (Hopsi so se oddaljili na 60:42) oziroma na sredini četrte četrtine (Šentjur pa na 70:88), državni prvaki pa so do zmage prišli šele v zadnji minuti tekme, ko je nalet Slatinčanov s košem za 89:95 dokončno ustavil Luka Šamanić.

STATISTIKA TEKME MED:

PLAMO-PUR IN HOPSI
ŠENTJURJEM IN HELIOSOM
ROGAŠKO IN OLIMPIJO

Na strani zmagovalcev so bili najkoristnejši Srba Milojko Vasilić (Hopsi; 17 točk, 5 skokov ter 1 blokada in ukr. žoga) in Miloš Pešić (Šentjur; 19 točk, 7 skokov in 2 podaji), Američan Royce Woolridge (Šentjur; 20 točk, 4 skoki in 1 podaja) in Slovenec Jan Špan (Olimpija; 16 točk, 7 podaj in 5 skokov), na strani poražencev pa so bili najbolj učinkoviti Slovenci Grega Sajevic (Plama-pur; 26 točk, 3 skoki in 2 podaji), Jure Močnik (Helios; 11 točk, 4 podaje in 2 skoka) in Leon Šantelj (Rogaška; 15 točk, 7 skokov in 2 ukr. žogi).

Povratne tekme bodo na sporedu 14. in 15. januarja.

Jan Kropf

foto: KZS

Dodaj odgovor