You are currently viewing Pokalni prvaki nadigrali državne podprvake

Pokalni prvaki nadigrali državne podprvake

Po prvih četrtfinalnih tekmah v pokalu Spar so napredovanju na zaključni turnir najbliže branilka naslova Sixt Primorska, Šentjur, Hopsi in državna prvakinja Petrol Olimpija.

Koprčani in Šentjurčani so Krko in Helios odpravili s kar 28 oziroma 24 točkami razlike (83:55 in 84:60), Polzelani so Plamo-pur premagali za 16 točk (80:96), Ljubljančani pa so Rogaško ugnali za 3 točke (92:95).

O zadnjih treh omenjenih srečanjih smo že poročali, dvoboju med Primorsko in Krko pa namenjamo naslednje vrstice.

Obračun med pokalnimi prvaki in državnimi podprvaki je bil v areni Bonifika izenačen samo v prvem polčasu (39:35), potem pa so vajeti igre v svoje roke vzeli gostitelji in v naslednjih 20 minutah se je zdelo, da na parketu igra samo še ena ekipa. Varovanci trenerja Jurice Golemca so namreč s precej bolj učinkovito predstavo v drugem polčasu dali še kar 44, prejeli pa samo še 20 točk.

STATISTIKA TEKME MED PRIMORSKO IN KRKO

V dresu Primorske, pri kateri je novinec, 30-letni ameriški organizator igre Corin Henry, debitiral s 3 zgrešenimi meti iz igre in 2 podajama, je v drugem polčasu največ točk dosegel ameriški krilni igralec Lance Harris (18), med Slovenci pa je bil najbolj razpoložen njen kapetan Alen Hodžić (8 točk).

Harris je bil tudi sicer najkoristnejši igralec in najboljši strelec tekme, saj je po 33 minutah igre parket zapustil z izjemno bero 31 točk, 7 skokov in 2 podaj (indeks 29). Več kot 20 indeksnih točk je osvojil samo še Srb slovenskih korenin Ivan Marinković (21; 15 točk, 8 skokov in 1 blokada), pri Krki pa je bil najbolj učinkovit Hrvat Jure Lalić, ki je zbral 17 točk in 4 skoke (indeks 17).

Povratne tekme četrtfinala pokala Spar se bodo zvrstile med 14. in 15. januarjem. Naslednji ponedeljek se bodo med seboj znova pomerili Petrol Olimpija in Rogaška, Helios Sunsi in Šentjur ter Hopsi in Plama-pur, dan kasneje pa se bosta zopet spoprijeli še Krka in Sixt Primorska.

Jan Kropf

foto: Sixt Primorska/Žiga Mikeli­­

Sorodni prispevki: Šentjurčani in Polzelani z eno nogo že v polfinalu

Dodaj odgovor