You are currently viewing V polfinalu pokala Spar prosto samo še eno mesto

V polfinalu pokala Spar prosto samo še eno mesto

V slovenskem pokalnem tekmovanju za članske košarkarje so bile sinoči na sporedu tri povratne tekme četrtfinala, ki so že dale imena prvih treh udeležencev polfinala.

Na zaključni turnir pokala Spar so se uvrstili Petrol Olimpija, Helios Sunsi in Hopsi, zadnjega polfinalista pa bomo dobili nocoj po 19. uri, ko se bosta tokrat v Novem mestu srečali še Krka in branilka naslova Sixt Primorska.

Na prvi tekmi so si prednost priigrali Koprčani, ki so v Kopru po popolni prevladi v drugem polčasu (44:20) slavili s kar 28 točkami razlike (83:55). Najkoristnejši igralec in hkrati tudi najboljši strelec srečanja je bil Američan Lance Harris, ki je dosegel kar 31 točk, 7 skokov in 2 podaji (indeks 29).

V dosedanjem delu četrtfinala so za največji preobrat poskrbeli Domžalčani, ki so v Šentjurju izgubili za kar 24 točk (84:60), v Domžalah pa po vseh štirih dobljenih četrtinah in kar 80 točkah peterice Đoko ŠalićAljaž BratecUrban OmanNikola GajićNejc Klavžar zmagali za kar 31 točk (96:65).

Včeraj je bilo vroče tudi v Ljubljani, saj so Ljubljančani v Rogaški Slatini slavili zmago z vsega 3 točkami razlike (92:95). sinoči pa še 103 sekunde pred koncem tekme z Rogaško zaostajali s 75:81. Njihove težave sta s 4 zaporednimi točkami še enkrat več rešila Domen Lorbek in Miha Lapornik.

Edini, ki so se do zaključnega turnirja prebili brez drame, so Polzelani, ki so Plamo-pur v Ilirski Bistrici odpravili s 26 (80:96), na Polzeli pa s kar 30 točkami razlike (92:62). Za uspeh pokalnih prvakov iz leta 1996 sta najbolj zaslužna Srb Milojko Vasilić in Američan Casey Benson, ki sta v četrtfinalu zbrala skupno 44 točk, 21 skokov, 14 podaj, 5 pridobljenih žog in 3 blokade.

STATISTIKA TEKME MED:

HELIOSOM IN ŠENTJURJEM
OLIMPIJO IN ROGAŠKO
HOPSI IN PLAMO-PUR

Jan Kropf

foto: Helios Suns

Dodaj odgovor