You are currently viewing Znani vsi udeleženci zaključnega turnirja

Znani vsi udeleženci zaključnega turnirja

Po včerajšnji tekmi med Krko in Sixt Primorsko je postal znan še zadnji polfinalist pokala Spar. Na zaključni turnir tekmovanja so se prebili še Koprčani, ki so bili od Novomeščanov boljši tudi v gosteh.

Branilci naslova so v Kopru zmagali s 83:55, v Novem mestu pa so slavili s 75:62 in tako v naslednji krog slovenskega pokala napredovali z naskokom velikih 41 točk oziroma drugo najvišjo razliko med vsemi pari četrtfinala.

V njem so bili bolj prepričljivi le Hopsi, ki so sicer drugoligaško Plamo-pur odpravili s kar 46 točkami razlike (188:142).

Novomeščani so proti Koprčanom vodili le v prvih 3 minutah igre, pa še to le za vsega 3 točke, v preostalem delu dvoboja pa so prevladovali gostje, ki so dobili vse štiri četrtine, zmago pa dokončno potrdili na sredini tretje četrtine, ko so s trojko novinca Corina Henryja povedli že za 20 točk (36:56).

30-letni ameriški organizator igre je bil tudi drugače najkoristnejši igralec Primorske, saj za zmago prispeval 13 točk, 6 izsiljenih osebnih napak, 5 podaj, 4 skoke in 3 pridobljene žoge. Pri Krki je bil z enakim količnikom uspešnosti (20) najbolj učinkovit 25-letni center Žiga Fifolt, ki je zbral 17 točk, 9 skokov in 5 izsiljenih osebnih napak.

STATISTIKA TEKME MED KRKO IN PRIMORSKO

Pari zaključnega turnirja pokala Spar in njegov gostitelj bodo znani v naslednjih dneh.

Jan Kropf

foto: Sixt Primorska/Žiga Mikeli

Dodaj odgovor