You are currently viewing VIDEO: Luka Dončić s sanjsko igro v končnici znova preskočil polfinaliste lige NBA

VIDEO: Luka Dončić s sanjsko igro v končnici znova preskočil polfinaliste lige NBA

Včeraj so se še drugič v zadnjih dveh tednih srečali Dallas Mavericksi in Houston Rocketsi, zmago pa so si znova priborili prvi, ki so tokrat v Dallasu prevladali s tesnim rezultatom 107:104.

Če so si Telički na prvi tekmi zmago priigrali že v prvem polčasu (56:74), so na drugi tekmi do novega para točk prišli šele v dramatični končnici, v kateri je glavno vlogo odigral Luka Dončić.

Trenutno najboljši novinec lige NBA je v zadnjih treh minutah namreč dosegel kar 11 od 13 točk Dallasa in bil najbolj zaslužen za to, da je slednji z delnim izidom 13:2 zadržal vajeti igre v svojih rokah in dobil še drugi teksaški obračun.

STATISTIKA TEKME MED DALLASOM IN HOUSTONOM

Dončić je tekmo končal pri 21 točkah (4/5 za eno, 4/10 zadve in 3/7 za tri) in bil z Wesleyjem Matthewsom prvi strelec Mavsov, v 32 minutah na parketu pa vknjižil še 7 skokov, 3 pridobljene žoge in 1 podajo.

Pri Houstonu je bil najbolj razpoložen njegov največji zvezdnik James Harden, ki se je proslavil s 35 točkami, 8 podajami, 4 skoki ter 1 pridobljeno žogo in blokado.

Lukovo povprečje v mesecu decembru znaša 28 minut, 16,7 točke, 6,7 skoka, 3,3 podaje in 1 pridobljeno žogo in je le za malenkost slabše od tistega iz prejšnjega meseca, v katerem je v povprečno 32 minutah na tekmo beležil 17,7 točke, 6,7 skoka, 4,2 podaji in 1,3 pridobljene žoge.

Dallas Mavericksi so se s 13. zmago znova uvrstili med najboljših 8 ekip zahodne konference, njihov naslednji nasprotnik pa bo Orlando Magic, s katerim se bodo pomerili na ponedeljkov večer.

Jan Kropf

foto: Slamonline.com

Sorodni prispevki: VIDEO: Luka Dončić vodil Dallas do mesta, ki pelje v končnico

Dodaj odgovor