You are currently viewing VIDEO: Dončić prekosil Dragićeve rivale in v Dallasu slavil že desetič zapovrstjo

VIDEO: Dončić prekosil Dragićeve rivale in v Dallasu slavil že desetič zapovrstjo

Košarkarji Dallas Mavericksov pred domačimi navijači še naprej igrajo bistveno bolje kot v gosteh. V American Airlines Centru so sinoči gostili Orlando Magic in v njem z dominantno predstavo zmagoviti niz podaljšali že na 10 zmag.

Telički so proti Magiji prevladovali od prve do zadnje minute, po vseh štirih dobljenih četrtinah in preseženi stotici pa zmagali s 25 točkami razlike (101:76).

Teksačani, ki so na dosedanjih 14 domačih tekmah izgubili le uvodna obračuna proti Utah Jazzu (104:113) in New York Knicksom (106:118), premagali pa že tudi aktualne prvake Golden State Warriorse (112:109), so si največjo prednost priborili v tretji četrtini, ki so jo tudi po zaslugi 5 uspešnih metov z razdalje dobili s 23:13.

Harrison Barnes je v tretjem delu tekme dosegel dve trojki, s 19 točkami pa bil prvi strelec Dallasa, medtem ko je pri Orlandu največ točk (18) zbral prav tako krilni igralec Jonathon Simmons.

Luka Dončić je tretjič v sezoni ostal brez dvomestnega števila točk. Z zgolj 18-odstotnim metom v 25 minutah igre je vpisal 7 točk (3/3 za eno, 2/6 za dve in 0/5 za tri), zato pa bil toliko bolj uspešen pri razigravanju soigralcev (9 podaj) in pobiranju odbitih žog (11 skokov).

STATISTIKA TEKME MED MAVERICKSI IN MAGICOM

Na včerajšnji večer je bil aktiven tudi Goran Dragić, ki pa je z Miami Heatom utrpel boleč poraz. Na gostovanju v Los Angelesu sta morala priznati premoč Lakersom, ki so v zadnjih 24 sekundah s ključno izsiljeno osebno napako in zadetima prostima metoma LeBrona Jamesa slavili s 108:105.

James se je ustavil pri 28 točkah, 12 podajah, 9 skokih in 1 pridobljeni žogi, Dragić pa je v 17 minutah dosegel 7 točk (2/5 za dve in 1/4 za tri) ter 2 skoka in podaji.

STATISTIKA TEKME MED LAKERSI IN HEATOM

Dallas Mavericksi, ki se že pripravljajo na naslednjo domačo tekmo proti Atlanta Hawksom, so s 14. zmago na lestvici zahodne konference zadržali 8. mesto, Miami Heat, ki bo prav tako v sredo gostoval pri Utah Jazzu, pa je kljub 15. porazu na lestvici vzhodne konference obstal na 9. mestu.

Jan Kropf

foto: arhiv Luke Dončića

Sorodni prispevki: VIDEO: Luka Dončić s sanjsko igro v končnici znova preskočil polfinaliste lige NBA

Dodaj odgovor