You are currently viewing VIDEO: Luka Dončić boljši tudi od svojega konkurenta za naziv novinca leta

VIDEO: Luka Dončić boljši tudi od svojega konkurenta za naziv novinca leta

Dallas Mavericksi ob pomoči domačih navijačev meljejo naprej. Sinoči so v Dallasu gostili in prvič po letu 2013 premagali Atlanta Hawkse ter v American Airlines Centru nanizali že 11. zmago.

Telički so Sokole v drugem medsebojnem dvoboju tekoče sezone porazili s 114:107, nov domači uspeh pa so si priigrali v zadnji in še kako dramatični minuti tekme.

Gostitelji so prvi polčas z 12. točko Luke Dončića dobili z 52:51, v drugem polčasu pa še posebej po izključitvi njihovega trenerja Ricka Carlisla stopili na stopalko za plin in dodali še kar 63 točk.

Kljub temu so do zmage prišli šele v zadnji minuti, natančneje v poslednjih 40 sekundah, v katerih so približanje gostov na -5 (110:105) ustavili z bolj mirnimi živci v igri osebnih napak in prostih metov. V njej so izsilili šest, v koš pa pospravili štiri proste mete in 10 sekund pred koncem postavili končni rezultat obračuna.

STATISTIKA TEKME MED DALLASOM IN ATLANTO

Zadnjo točko na tekmi je prispeval prav Luka Dončić, ki je v ligi NBA osvojil drugi dvojni dvojček. V 34 minutah je namreč vknjižil 24 točk in 10 skokov, temu pa dodal še 6 podaj ter 1 pridobljeno žogo in blokado. Kar polovico točk je dosegel izza črte prostega meta (12/15), iz igre pa metal s 35,7-odstotnim metom (3/8 za dve in 2/6 za tri).

Pri zmagovalcih je bil sicer prvi strelec Harrison Barnes (25 točk), pri poražencih pa je najvišji strelski izkupiček zbral novinec Trae Young (24 točk), ki je bil z Dončićem pred sezono del menjave med Atlanto in Dallasom.

Dallas Mavericksi so s 3. zaporedno in skupno 15. zmago na lestvici zahodne konference napredovali na 7. mesto, njihovo naslednjo oviro pa predstavljajo Phoenix Sunsi, katerim se bodo v Arizoni zoperstavili že nocoj.

Jan Kropf

foto: Dallas Mavericks

Sorodni prispevki: VIDEO: Dončić prekosil Dragićeve rivale in v Dallasu slavil že desetič zapovrstjo

Dodaj odgovor