You are currently viewing Olimpija na svoji prvi tekmi presegla stotico

Olimpija na svoji prvi tekmi presegla stotico

Cedevita Olimpija je včeraj v Zagrebu odigrala svojo prvo uradno tekmo v zgodovini novoustanovljenega kluba in slavila zmago po podaljšku. V četrtfinalu superpokala lige ABA je s 101:92 izločila srbski FMP in, skupaj s Koper Primorsko, napredovala v polfinale.

V boju najboljše četverice na Balkanu se bodo Ljubljančani danes ob 20. uri spoprijeli s črnogorsko Budućnostjo, tri ure prej pa se bodo spopadli še Koprčani in srbski Partizan.

Slovenski državni podprvaki so tekmo začeli spodbudno in po prvem košu Jake Blažiča povedli z 10:3, z delnim izidom 13:6 nato v 8. minuti prednost povišali na 14 točk (23:9), po padcu v igri pa prvo četrtino dobili z zgolj 6 točkami naskoka (26:20).

Izenačena igra se je potem nadaljevala vse do izteka četrte četrtine, zato ne čudi, da se je obračun na koncu prevesil še v podaljšek. Slednjega je zagotovil Olimpijin organizator igre Ryan Boatright, ki je 21 sekund pred koncem rednega dela izsilil osebno napako in zadel oba prosta meta za 88:88.

V dodatnih petih minutah igre je bilo vprašanje o zmagovalcu aktualno le nekaj trenutkov, saj so Ljubljančani hitro prevzeli vajeti igre v svoje roke, po 13 danih in le 4 prejetih točkah pa zmagali z rezultatom 101:92.

STATISTIKA TEKME MED OLIMPIJO IN FMP-JEM

Z 21 točkami je bil najboljši strelec Cedevite Olimpije Jaka Blažič, ki je bil z dodatnimi 9 skoki, 7 podajami ter 1 pridobljeno žogo in blokado tudi njen najkoristnejši igralec. Med njegovimi soigralci so dvomestno število točk zbrali še Američana Codi Miller McIntyre (18) in Ryan Boatright (15), Srb Marko Simonović (17) in Hrvat Andrija Stipanović (11).

»Na koncu smo zabeležili zmago po podaljšku, a tekma bi se lahko odvila povsem drugače. Tudi obračun z FMP-jem je potekal na podoben način kot vse naše tekme v letošnjem pripravljalnem obdobju. Na trenutke smo igrali dobro, a sledila so tudi zelo slaba obdobja. Lahko sem nezadovoljen z nekaterimi zadevami, a vprašanje je, kako hitro lahko moštvo začne delovati tako kot mora, ob dejstvu, da je smo skupaj le mesec in pol. Sem optimist in veliko raje gledam pozitivne plati naše igre. Moštvo je na slab dan pokazalo karakter in iz slabe situacije prišlo do podaljška, nato pa tudi do zmage. To kaže na to, da je želja vseh igralcev velika, a za nekaj večjega mora obstajati kvaliteta v igri, ki obstaja ob določenih trenutkih, ne pa vedno. Tekmo odpremo dobro, a po prvih menjavah igralcev izgubimo ritem igre. In to so zadeve, ki jih moramo popraviti,« je bil po zmagi kritičen trener Cedevite Olimpije Slaven Rimac.

Jan Kropf

foto: Cibona/Željko Bakšaj

Sorodni prispevki:

Primorska že na premieri vzela skalp evroligašu
Danes začetek bojev na Jadranu

Dodaj odgovor