You are currently viewing Iz Heliosa na pot v Evroligo

Iz Heliosa na pot v Evroligo

Iz tabora Helios Sunsov so danes sporočili, da bo njihov dosedanji član Aleksander Šaškov kariero nadaljeval pri italijanskem evroligašu Armaniju Olimpii iz Milana.

18-letni in 210 cm visoki ruski center, ki je eden najboljših evropskih košarkarjev letnika 2000, je v Domžalah preživel dobre tri sezone, klub pa je zanj iztržil zadovoljivo odškodnino, saj je imel z igralcem veljavno pogodbo še do leta 2021.

Aleksander, ki bo letošnjo sezono kot posojeni igralec preživel pri italijanskem prvoligašu Pesaru, je pri barvarjih nastopal v kadetski, mladinski in tudi že v članski selekciji, v prejšnji sezoni lige Nova KBM pa je v povprečno 19 minutah na tekmo beležil 6,1 točke in 3,4 skoka.

»S Šaškovom smo lani sklenili prvo profesionalno pogodbo in ga vključili v člansko ekipo. Kot je pri takšnih projektih najbolj smiselno, smo računali na njegovo prodajo v naslednjih letih. Presenetilo nas je že zgodnje zanimanje Milana, zato smo igralcu v septembru tudi dovolili preizkušnjo pri evroligašu. Kot kaže jo je opravil uspešno in prišlo je do dogovora, s katerim smo vsi več kot zadovoljni. Na Sašo smo ponosni in mu želimo veliko sreče v novi sredini. Gre še za eno potrditev kvalitete našega sistema in kontinuitete dela trenerjev, brez katerih tovrstnih rezultatov ne bi bilo. Prestop iz Heliosa v evroligaški klub je lep dosežek,« je odhod Šaškova komentiral direktor Helios Sunsov Matevž Zupančič.

Jan Kropf

foto: Helios Suns

Dodaj odgovor