You are currently viewing Primorska rešila slovensko čast

Primorska rešila slovensko čast

V drugi diviziji jadranske lige ABA se je sinoči končal 3. krog, v katerem je bila med tremi slovenskimi predstavniki uspešna le Sixt Primorska.

Slovenski pokalni prvaki so se v četrtek doma pomerili z makedonskim MZT-jem in ga ugnali z 91:84, ekipi Rogaške in Helios Sunsov pa sta v sredo v gosteh morali priznati premoč hrvaškemu Splitu (81:69) oziroma srbskemu Borcu (81:63).

Koprčani so si zmago priborili v podaljšku (14:7), v katerem so odpor trdoživih gostov dokončno zlomili v zadnjih 30 sekundah, ko sta odločilne 4 točke dosegla Daniel Vujasinović in Marjan Čakarun, Slatinčani in Domžalčani pa so poraz utrpeli predvsem zaradi slabe igre v prvem polčasu, v katerem so prvi drugo četrtino izgubili s 14:25, drugi pa so že po prvi četrtini zaostajali z 10:25.

STATISTIKA TEKME MED PRIMORSKO IN MZT-JEM
STATISTIKA TEKME MED SPLITOM IN ROGAŠKO
STATISTIKA TEKME MED BORCEM IN HELIOSOM

S 27 točkami, 11 skoki, 3 podajami in 1 pridobljeno žogo je bil najkoristnejši igralec in prvi strelec Sixta Primorske Hrvat Marjan Čakarun, najbolj učinkovita igralca Rogaške in Helios Sunsov pa sta bila Američan Rashun Davis (24 točk, 3 pridobljene žoge in 2 skoka) in Bosanec Nikola Gajić (12 točk, 7 skokov, 5 podaj in 3 pridobljene žoge).

Po treh kolih druge lige ABA je na lestvici najvišje Sixt Primorska, ki je skupaj s Splitom še edina brez poraza, Rogaška in Helios pa sta z dvema zmagama trenutno na sedmem in devetem mestu. Na zadnjem, dvanajstem mestu je Zrinjski Mostar iz Bosne in Hercegovine, ki je še edini brez zmage.

Jan Kropf

foto: Sixt Primorska/Jurij Kordun

Dodaj odgovor