You are currently viewing Na novih tekmah srečanja starih znancev

Na novih tekmah srečanja starih znancev

Danes ob 19. uri bodo na sporedu še preostali štirje obračuni 1. kola lige Nova KBM. V Kopru bomo spremljali ponovitev finala pokala Spar, saj se bosta znova srečala Sixt Primorska in Šenčur Gorenjska gradbena družba, na Polzeli in v Šentjurju se bodo na lokalnem derbiju med seboj pomerili Hopsi in Zlatorog ter Šentjur in Rogaška, v Domžalah pa se bosta udarila Helios in Ilirija.

Prvo zmago v novi sezoni moškega državnega prvenstva je osvojila Krka, ki je v četrtek v Novem mestu z visoko zmago povsem ponižala državno prvakinjo Petrol Olimpijo, kdo se bo Dolenjcem pridružil v loži zmagovalcev, pa ostaja velika uganka.

PRVI VEČNI DERBI GLADKO DOBILI DRŽAVNI PODPRVAKI 

Največ uradnih tekem imajo v nogah zagotovo Koprčani, ki so se prve trofeje razveselili že na svojem prvem srečanju, po prvih štirih dvobojih pa so še zmeraj brez poraza. Varovanci Jurice Golemca so v sezono vstopili s superpokalno zmago nad Olimpijo (71:83), nato pa v 2. ligi ABA po vrsti premagali še črnogorsko Sutjesko (93:66), bosanski Spars (54:69) in makedonski MZT (91:84).

Svojo računico imajo seveda tudi vsi ostali slovenski prvoligaši, ki sprva ciljajo predvsem na preboj v šestčlansko ligo za prvaka.

IZJAVE TRENERJEV PRED 1. KROGOM

S takšnim ciljem so se proti novi sezoni podali tudi današnji nasprotniki Primorske, Šenčurjani, ki so v pretekli sezoni v pokalnem tekmovanju osvojili drugo, v državnem prvenstvu pa šesto mesto. Njihovo glavno orožje bo tudi letos prekaljeni center Smiljan Pavić, ki je v zadnjih treh sezonah kar dvakrat posegel po nazivu najkoristnejšega igralca rednega dela lige Nova KBM.

»Lansko zgodovinsko sezono lahko letos definitivno še nadgradimo, saj je klub vmes nadgradil tudi ekipo. Staremu jedru je dodal par kvalitetnih posameznikov in nasploh naredil odličen posel. Kar pa seveda še ne pomeni, da bomo imeli boljšo sezono kot lani. Vemo, da se za to mora poklopiti kar nekaj stvari, hkrati pa je treba imeti srečo in biti v pravem trenutku v najboljši možni formi. Upam, da bomo zdravi in da nam v državnem prvenstvu zares uspe narediti korak naprej,« je za naš portal povedal 38-letni veteran in nam za konec razkril še skrivnost njegove visoke učinkovitosti.

»Formule za uspeh ni. Treba je trdo delati, skrbeti za zdravje in imeti še nekaj sreče s poškodbami. Prav pridejo tudi izkušnje in če te posluša še telo, si v prednosti.«

Jan Kropf

foto: KZS/Aleš Fevžer/Saša Pahič Szabo

Sorodni prispevki: Primorska rešila slovensko čast

Dodaj odgovor