You are currently viewing Naš najkoristnejši trojec ostaja v Sloveniji

Naš najkoristnejši trojec ostaja v Sloveniji

V prejšnji sezoni najmočnejšega slovenskega državnega prvenstva v košarki se je med prvo deseterico najbolj učinkovitih igralcev uspelo prebiti le trem Slovencem, ki nas bodo na naših parketih navduševali tudi v prihajajoči sezoni.

Organizator igre Nejc Barič se je iz Zlatoroga preselil k državni in pokalni prvakinji Sixtu Primorski, kjer bo še naprej igral prav tako 22-letni organizator igre Žan Mark Šiško, 29-letni krilni igralec Blaž Mahkovic pa je ob koncu tega tedna podaljšal pogodbo s Helios Sunsi.

»Veseli me, da ostajam v Domžalah in že komaj čakam, da začnemo s pripravami na novo sezono! Upam, da bo vodstvu kluba uspelo sestaviti močno in konkurenčno moštvo za ligo Nova KBM in 2. ligo ABA in da bodo domžalski navijači ponosni na naše predstave,« je ob podaljšanju sodelovanja dejal Mahkovic, ki je v Domžalah odigral že skupno štiri sezone.

V minuli je v ligi Nova KBM nastopil na 26 tekmah (prve 4 je odigral v dresu Krke) in v povprečno 28 minutah na srečanje dosegal 16,5 točke, 4,1 skoka, 2,1 podaje in 1,2 pridobljeni žogi.

Helios se je zaenkrat okrepil le z 28-letnim hrvaškim krilnim igralcem Davorjem Konjevićem, ki se je v pretekli sezoni državnega prvenstva kot član Šentjurja dokopal do prestižnih nazivov najkoristnejšega igralca in najboljšega strelca rednega dela tekmovanja (povp. 20 točk, 8 skokov, 3,5 podaje in 1,8 ukr. žoge).

Jan Kropf

foto: Gašper Papež

Sorodni prispevki:

Igro Primorske bosta organizirala najkoristnejša Slovenca
V Domžalah odveč, v Rogaški Slatini dobrodošel
Domžalčani ostali brez kapetana in prvega organizatorja igre

Dodaj odgovor