You are currently viewing Lahko Laščane tudi tokrat reši njihov kapetan?

Lahko Laščane tudi tokrat reši njihov kapetan?

Pred košarkarji Zlatoroga in Sixta Primorske je povratna tekma četrtfinalne serije najmočnejšega državnega prvenstva, ki nam že nocoj lahko postreže z imenom prvega udeleženca polfinala.

Na prvi tekmi med Laščani in Koprčani je bil zmagovalec znan že po prvi četrtini, v kateri so Primorci na ramenih Marka Jagodića Kuridže in Žana Marka Šiška dosegli kar 31, Štajerci pa le 14 točk. V preostalih 30 minutah igre so pivovarji zaostanek uspeli znižati le na 13 točk, po 10. trojki tigrov pa izgubili z 98:74.

Če varovanci trenerja Chrisa Thomasa ne želijo predčasno končati sezone, bodo morali nocoj v Laškem favoriziranim izbrancem Jurice Golemca uspešno parirati že od prve minute dalje, z manj izgubljenimi žogami v napadu (na 1. tekmi so jih izgubili 17 oziroma 6 več kot tekmeci) pa potem svojo priložnost iskati v končnici in na ta način izsiliti odločilno tretjo tekmo.

Recept za zmago jim ni tuj, saj so pokalne prvake na zadnjem medsebojnem srečanju v Treh lilijah porazili s kar 92:72. Petega januarja so nasprotnike dokončno strli z izjemno igro v četrti četrtini, v kateri so na krilih 12 točk, 3 podaj in 2 pridobljenih žog njihovega kapetana Nejca Bariča dali kar 28, prejeli pa le 14 točk. Na tem obračunu so vse mete iz igre metali s 50 ali več odstotno natančnostjo (22/40 za dve in 10/20 za tri), imeli pa so tudi prevlado v skoku (33:23) in zbrali več pridobljenih žog (10:5).

Tekma za biti ali ne biti se bo začela ob 19. uri, ostali povratni dvoboji četrtfinala (Šenčur GGD – Petrol Olimpija, Helios Suns – Hopsi in Rogaška – Krka) pa bodo na sporedu jutri.

2. tekma četrtfinala lige Nova KBM:

Petek, 3. maj, ob 19:00:

ZLATOROG – SIXT PRIMORSKA

Chris Thomas, trener Zlatoroga:

“Pripravljamo se na odlično ekipo Sixta Primorske. Naredili bomo vse, da pred domačimi gledalci zmanjšamo število napak iz prve tekme in otežimo delo favoritom.”

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:

“Pred nami je povratna tekma četrtfinalnega niza. Zavedamo se, da nas v Laškem čaka zahtevna tekma, saj so gostovanja v dvorani Tri lilije vedno vroča. Zlatorog bo z veliko energije zagotovo skušal izsiliti tretjo tekmo. Na nas je, da mu z našo energijo in kakovostjo to preprečimo ter niz v petek zaključimo.”

Jan Kropf

foto: Sixt Primorska/Žiga Mikeli; KZS

Sorodni prispevki: Favoriti padli le na Polzeli

Dodaj odgovor