You are currently viewing Favoriti padli le na Polzeli

Favoriti padli le na Polzeli

V ligi Nova KBM se je včeraj začelo težko pričakovano četrtfinale. V seriji na dve zmagi so povedli Sixt Primorska, Petrol Olimpija, Helios Sunsi in Krka, Zlatorog, Šenčur Gorenjska gradbena družba, Hopsi in Rogaška pa bodo imeli priložnost njihovo prednost izničiti še pred koncem tega tedna.

Za edino presenečenje so poskrbeli Sunsi, ki so favorizirane Hopse po vseh štirih dobljenih četrtinah ugnali s 95:82. Domžalčani so si največjo prednost priigrali v drugem delu igre, ko so na krilih 10 točk Igorja Tratnika povedli za 12 točk (39:51), zmago pa dokončno potrdili v zadnji četrtini, v kateri Polzelanom niso dopustili, da bi se slednji približali na manj kot 9 točk.

Na ostalih uvodnih četrtfinalnih dvobojih so zmago slavili gostitelji. Pokalna prvakinja Primorska je Zlatorog po izjemni prvi četrtini (31:14) premagala z 98:74, branilka naslova Olimpija in njena večna tekmica Krka pa sta bili od Šenčurja in Rogaške boljši za vsega 2 (79:77) oziroma 4 točke (77:73).

Ljubljančanom je zmago prinesel Jan Špan, ki je 7 sekund pred koncem z izsiljeno osebno napako in zadetima prostima metoma njihovo prednost povišal na 3 točke (79:76), Novomeščane pa je v enakem časovnem obdobju in na povsem enak način razveselil Marko Jošilo, ki je ob tem postavil še končni rezultat tekme.

STATISTIKE 1. TEKEM ČETRTFINALA MED:

PRIMORSKO IN ZLATOROGOM
OLIMPIJO IN ŠENČURJEM
HOPSI IN HELIOSOM
KRKO IN ROGAŠKO

V prvem krogu končnice je najkoristnejšo predstavo prikazal komaj 19-letni Hrvat Luka Šamanić, ki je k zmagi Olimpije pristavil dvojnega dvojčka (17 točk in 11 skokov), temu pa dodal še 2 blokadi in 1 podajo (indeks 28).

Pri preostalih zmagovalcih so bili najbolj učinkoviti Hrvat v dresu Primorske Marjan Čakarun (16 točk, 6 skokov in 4 podaje), Srb v dresu Heliosa Miroslav Pašajlić (26 točk, 3 skoke in 2 podaji) in njegov rojak v dresu Krke Marko Jošilo (13 točk, 6 skokov, 4 podaje in 1 ukr. žoga), pri poražencih pa so bili najkoristnejši Američan Rashun Davis (Rogaška; 23 točk, 7 skokov, 2 podaji in 1 ukr. žoga), Američan Austin Burgett (Hopsi; 16 točk, 8 skokov, 4 podaje, 2 blokadi in 1 ukr. žoga), Smiljan Pavić (Šenčur; 12 točk, 3 skoki, 2 podaji in 1 ukr. žoga) in Američan Michael Gant (Zlatorog; 13 točk, 9 skokov ter 1 podaja in ukr. žoga).

Četrtfinalna serija se bo nadaljevala v petek v Laškem, dan kasneje pa se bo preselila še na košarkarske parkete v Šenčurju, Domžalah in Rogaški Slatini.

Jan Kropf

foto: Helios Suns

Sorodni prispevki: Začenja se četrtfinale državnega prvenstva

Dodaj odgovor