You are currently viewing Začenja se četrtfinale državnega prvenstva

Začenja se četrtfinale državnega prvenstva

Danes se v najbolj kakovostnem državnem prvenstvu v moški košarki začenjajo četrtfinalni boji. Štirje pari osmih najboljših moštev letošnje sezone lige Nova KBM se bodo med seboj pomerili na največ treh obračunih, v polfinale pa bodo napredovali zmagovalci dveh tekem.

Branilka naslova Petrol Olimpija bo končnico začela z dvobojem proti Šenčurju Gorenjski gradbeni družbi, pokalna prvakinja in zmagovalka 2. ABA lige Sixt Primorska se bo srečala z Zlatorogom, nekdanji prvaki iz vrst Krke in Helios Sunsov pa se bodo uvodoma zoperstavili Rogaški in Hopsom.

Z najboljšega izhodišča se v četrtfinale podaja Primorska, ki je na dosedanjih 60 tekmah vpisala kar 53 zmag, kar je nazadnje v tekmovanju uspelo ljubljanskemu Slovanu, in sicer daljnega leta 2006. Koprčani so si s 1. mestom v ligi za prvaka zagotovili prednost domačega igrišča vse do konca državnega prvenstva, s čimer so si precej olajšali lov na še tretjo trofejo v sezoni.

V tem trenutku se pravzaprav zdi, da ji osvojitev trojne krone lahko prepreči le Olimpija, ki pa je tudi s kar 24 različnimi igralci in 3 glavnimi trenerji v štirih poskusih zaenkrat še ni uspela premagati…

Preberite si še: Znani vsi četrtfinalni pari

Četrtfinale lige Nova KBM:

Torek, 30. april:

SIXT PRIMORSKA – ZLATOROG (18.00)

Jurica Golemac, trener Sixta Primorske:

“Začenja se končnica državnega prvenstva, ki je specifičen del tekmovanja. Na vsakem preizkusu moraš biti kar najbolj pripravljen. Uvodoma k nam prihaja ekipa Zlatoroga, ki je vredna spoštovanja. Z Laščani smo zadnjo medsebojno tekmo izgubili. V zadnjem obdobju smo dobro trenirali, pred novim obračunom pa smo zdravi in samozavestni. Vse navijače vabim, da se tekme v areni Bonifika udeležijo v čim večjem številu in nam pomagajo na poti do prve zmage v četrtfinalnem nizu.”

Chris Thomas, trener Zlatoroga:

“Primorska že celotno sezono dokazuje, da je ena od najboljših ekip v ligi. Imajo zavidljive rezultate. Več kot 50 zmag, 17 zapored in pa velik uspeh z osvojitvijo druge regionalne lige. Vse to je odraz odlično sestavljene ekipe in odličnega trenerja. Mi v Koper odhajamo neobremenjeno, z željo, da igramo košarko, kakršno znamo, in da dokažemo, da smo zasluženo v četrtfinalu.”

PETROL OLIMPIJA – ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA (18.30)

Jure Zdovc, trener Petrola Olimpije:

“V četrtfinalnem nizu nas čaka obračun z ekipo Šenčurja, ki v odločilni del sezone vstopa sproščeno, zavedati pa se moramo, da v končnici prostora in časa za popravljanje napak praktično ni. Naši tekmeci imajo veliko izkušenj in košarkarskega znanja, zato je pred nami zahtevna tekma. Vztrajati moramo pri svoji igri in še naprej kazati čvrsto in trdo igro v obrambi. V kolikor bo to potrebno, se bomo morali s košarkarji Šenčurja znati tudi, po domače povedano, stepsti. Vseh 40 minut tekme bomo morali igrati v visokem ritmu, če se želimo na koncu na domačem parketu veseliti prve zmage.”

Konstantin Subotić, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:

“Vemo kaj pomeni Olimpija in zagotovo je to najtežja ovira do sedaj. Zavedamo se, da je pred nami težka naloga, ampak z uvrstitvijo v četrtfinale smo si to tudi prislužili. Moramo odigrati moštveno in imeti pravi nivo energije. Želimo se pokazati v pravi luči.”

HOPSI – HELIOS SUNS (19.00)

Boštjan Kuhar, trener Hopsov:

“Pred nami je že šesti dvoboj s Heliosom v letošnji sezoni. Ekipi se odlično poznata in lahko pričakujemo zanimivo in izenačeno četrtfinale. Spoštujemo kvalitetno ekipo Heliosa, vendar pa verjamem, da si lahko s pomočjo naših navijačev priigramo nastop v polfinalu.”

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov:

“Glede na potek celotne sezone in tudi letošnjih medsebojnih tekem, so Hopsi nedvomno favoriti. Mi smo dobro trenirali, vemo pa, kaj nas čaka na Polzeli.”

KRKA – ROGAŠKA (19.00)

Simon Petrov, trener Krke:

“Za osvojitev naslova smo si z rezultati v ligi za prvaka izbrali najtežjo možno pot. A če hočeš postati prvak, moraš biti pač boljši od prav vseh nasprotnikov. Z Rogaško smo letos obe domači tekmi gladko dobili in dokazali, da se v svoji dvorani ne smemo ničesar bati. A po drugi strani moramo odigrati tako, kot da prejšnjih tekem ni bilo. Odgovorno, zbrano in premišljeno, tako v obrambi kot v napadu. Upam tudi, da nam pri tem pomaga čim več naših navijačev. Z njihovo spodbudo je veliko lažje igrati.”

Damjan Novaković, trener Rogaške:

“Če gledamo tradicijo, je Krka za nas definitivno najbolj neugoden nasprotnik. V tej sezoni smo sicer odigrali štiri tekme. Dve doma smo zanesljivo zmagali, dve v gosteh pa katastrofalno izgubili. Čaka nas misija nemogoče, a šport je neverjeten in žoga je okrogla.”

Jan Kropf

foto: KZS

Dodaj odgovor