You are currently viewing Štajerski ostrostrelec želi prekiniti prekletstvo porazov

Štajerski ostrostrelec želi prekiniti prekletstvo porazov

Ni veliko košarkarjev, ki so na svoji športni poti nosili dres Olimpije in Krke, in ostali brez naslova tako v državnem, kot tudi v pokalnem prvenstvu. Še manj je takšnih, ki so v njunih finalih skupno nastopili kar petkrat, a vedno ostali praznih rok.

Med temi nesrečniki najdemo Sandija Čebularja, nekdanjega članskega reprezentanta, ki pa ostaja trdno odločen, da pred koncem kariere v svojo vitrino pospravi vsaj eno od najprestižnejših trofej na slovenskih tleh.

Kot je za naš portal potrdil 33-letni branilec, bo to še naprej poskušal doseči v vrstah Hopsov s Polzele, s katerimi se je minulo sezono v ligi Nova KBM prebil do četrtfinala, v pokalu Spar pa vse do finala, kjer je nato z 72:91 moral priznati poraz tudi kasnejši državni prvakinji Sixtu Primorski.

Vedno dobro razpoloženi Kozjan se je najbolje odrezal v ligi Nova KBM, kjer je zaigral na 17 tekmah in v povprečno 24 minutah na srečanje dosegal 11,1 točke, 3,5 podaje in 2,7 skoka.

Čebular je svojo profesionalno kariero daljnega leta 2002 začel pri Šentjurju, pred prisego zvestobe Hopsom pa v Sloveniji branil še barve Olimpije, Slovana, Heliosa, Rogaške in Krke.

Jan Kropf

foto: KZS/Aleš Fevžer

Sorodni prispevki:

Nadarjeni Novomeščan po najboljšo sezono v karieri
Hopsi predstavili prve štiri novince

Dodaj odgovor