You are currently viewing Nekoč največji potencial vnovič v tujino

Nekoč največji potencial vnovič v tujino

Slovenski krilni center Marko Pajić se pri svojih 26 letih znova podaja preko naših meja, saj se je za sodelovanje dogovoril z Balkanom iz Botevgrada, ki je v prejšnji sezoni tudi s pomočjo Mirka Mulalića prvič po kar 30 letih postal državni prvak Bolgarije.

V letu 2012 največji potencial slovenske prve lige je pri nas osvojil vse, kar se osvojiti da, in po nastopanju za mlajše selekcije zaigral tudi za člansko B-reprezentanco, a njegova kariera bi bila danes lahko precej bolj podobna športni poti njegovih sovrstnikov Klemna Prepeliča in Alena Omića, če ne bi Kamničanu nadaljnjega vzpona po prehodu med člane preprečila resnejša poškodba hrbta.

Zaradi nje je po omenjenem letu več kot 11 tekem v posamezni sezoni državnega prvenstva odigral šele v zadnjih dveh sezonah pri Rogaški, kjer je v minulem tekmovalnem letu v 26 minutah na srečanje dosegal povprečno 9,9 točke, 4,6 skoka in 1,3 podaje.

Pajić je kariero sicer začel pri Komendi, nato pa pred Rogaško igral še za Slovan, Triglav, Krko, Šentjur in Šenčur. V tujino se je prvič odpravil pred sezono 2014/15, a zaradi težav s poškodbo hrbta na koncu ostal brez mesta v dvanajsterici makedonskega prvaka MZT-ja iz Skopja, ki ga je tedaj vodil trener Zmago Sagadin.

Jan Kropf

foto: KK Balkan

Sorodni prispevki:

Olimpija v Bolgariji našla novega igralca
Olimpija pripeljala dva nova Slovenca

Dodaj odgovor