You are currently viewing Olimpija v Bolgariji našla novega igralca

Olimpija v Bolgariji našla novega igralca

Športni direktor Cedevite Olimpije Sani Bečirović je v teh dneh polno zaseden, rezultat njegovega marljivega dela pa je najbolj viden pri članski ekipi, ki je danes dobila še šestega novega igralca.

Hrvaški trener Slaven Rimac bo v prihodnje lahko računal tudi na Američana Mikaela Hopkinsa.

26-letni in 206 cm visoki krilni center je bil v pretekli sezoni član bolgarskega prvoligaša Balkana, pri katerem je tudi ob pomoči soigralca Mirka Mulalića osvojil naslov državnega prvaka.

Balkan je v minuli sezoni tekmoval tudi v Fibinem evropskem pokalu, v katerem je Mikael v povprečno 29 minutah dosegal 14,7 točke, 8,3 skoka, 2,4 podaje in 2,1 blokade na tekmo, za odlične predstave pa bil nagrajen z nazivom najboljšega krilnega igralca.

»Mikael Hopkins je zagotovo ime, ki je morda nekoliko neznano navijačem in se giblje pod radarjem v evropski košarki. V minuli sezoni je bil član ekipe Balkan, ki je osvojila naslov bolgarskega državnega prvaka, Hopkins pa je bil eden od ključnih mož tega moštva. Med drugim se je ekipi uspelo prebiti iz skupinskega dela Fibinega evropskega pokala. Gre za izjemno vsestranskega košarkarja, ki lahko igra na položaju krilnega centra in centra, s tem pa se vklaplja v našo idejo, da v moštvo pripeljemo košarkarje, ki lahko izpolnijo to našo željo,« je o novi pridobitvi Cedevite Olimpije povedal njen športni direktor Sani Bečirović.

Pred Hopkinsom so kovčke za odhod v Ljubljano spakirali že Srb Marko Simonović ter Slovenci Saša Zagorac, Mirko Mulalić, Martin Krampelj in Edo Murić.

Jan Kropf

foto: FIBA

Sorodni prispevki:

V zmajevo gnezdo priletel tudi svetovni podprvak
Olimpija pripeljala dva nova Slovenca
Olimpija posegla po težkem centru
Pred vrati Olimpije vse večja gneča

Dodaj odgovor