You are currently viewing Podčetrtek do prve zmage v sezoni

Podčetrtek do prve zmage v sezoni

Košarkarji Term Olimia Podčetrtka so v 17. kolu slovenskega državnega prvenstva zabeležili prvo zmago v sezoni. Niz 14 zaporednih porazov so prekinili proti laškemu Zlatorogu, ki so ga pred domačimi gledalci po odlični ekipni predstavi porazili z 98:75.

Tekma je bila pomembna za obe ekipi, saj bosta po koncu rednega dela obe tekmovanje nadaljevali v ligi za obstanek, kjer se medsebojni rezultati prenašajo. Zdaj imajo Podčetrtčani eno zmago in boljše medsebojno razmerje, Laščani, ki niso slavili že več kot dva meseca, pa dve zmagi.

Gostitelji so nastopili zelo motivirano in že na uvodu tekme pokazali, da imajo dovolj čakanja na prvo zmago v sezoni. Primanjkljaj v skoku so nadoknadili z izjemnim metom iz igre (62:40 %), z njim pa prvič dobili vse štiri četrtine, drugič pa z naskokom presegli lasten rekord po številu doseženih točk v letošnji sezoni. Prejšnji je znašal 78 točk, dosegli pa so ga ob januarskem porazu proti Helios Sunsom (78:86).

STATISTIKA TEKME MED PODČETRTKOM IN ZLATOROGOM

V vrstah termalcev je prednjačil trojec Nejc StrnadMario ŠpaletaŽiga Švigelj, ki je za pomembno zmago skupno prispeval kar 67 točk! Največ jih je vpisal 36-letni Strnad (26), ki je pred prihodom v Podčetrtek več let blestel tudi v dresu Zlatoroga.

Posebno pohvalo si zasluži tudi njegov soigralec, ameriški novinec na položaju organizatorja igre Jawan Davis, ki je ob svojem debiju vknjižil 17 točk in 9 podaj. Pri pivovarjih sta bila najbolj učinkovita Nik Dragan s 14 točkami in Matic Grušovnik s 15 točkami. Oba sta zbrala tudi po 9 skokov.

Prvi del 1. SKL bodo Podčetrtčani zaključili 5. februarja v gosteh pri Koper Primorski, Laščani pa dva dni kasneje doma proti Helios Sunsom.

Jan Kropf

foto: KK Terme Olimia Podčetrtek

Dodaj odgovor