You are currently viewing V Podčetrtku padel trojni dvojček!

V Podčetrtku padel trojni dvojček!

Šenčurjani so pričakovano prišli do svoje 8. zmage, potem ko so gostovali pri zadnjeuvrščenih Podčetrtčanih. Ti so na 12. tekmi doživeli še 12. poraz. Pri zmagovalcih, ki so sicer zadeli vsega tri proste mete, se je posebej izkazal Dino Murić, ki je dosegel kar trojni dvojček.

Na katero stran se bo nagnila tekma, je bilo precej jasno že po prvih desetih minutah, ki so jih gostje dobili kar s 23:4. Toda, da se ne mislijo kar tako vdati, so gostitelji pokazali v drugi četrtini, ki so jo dobili za 11 točk in se pred drugim polčasom približali na ulovljivih 8 točk razlike (31:39).

V tretji četrtini pa so Šenčurjani znova stopili na plin, hitro pobegnili za 18 točk, takšno prednost pa so nesli tudi v zadnjih deset minut. Te pa so bile zgolj formalnost, saj je prednost samo še narasla, največ pa je znašala pri končnem rezultatu (53:80).

Pri Šenčurju se je najbolj izkazal Dino Murić, ki je za zmago prispeval kar 20 točk, 16 skokov in 11 podaj (indeks 42), pri Podčetrtku pa je bil z 12 točkami, 5 skoki ter 2 podajama in pridobljenima žogama najbolj učinkovit veteran Nejc Strnad.

Podčetrtek bo prihodnjo soboto gostoval v Šentjurju, Šenčur pa bo že v torek gostil Koper Primorsko.

1. SKL, 14. kolo:

Sobota, 11. januar:

TERME OLIMIA PODČETRTEK – GGD ŠENČUR 53:80 (4:23, 27:16, 10:20, 12:21)

STATISTIKA TEKME

KZS

foto: Aleš Fevžer

Dodaj odgovor