You are currently viewing VIDEO: Luka Dončić vodil Dallas do mesta, ki pelje v končnico

VIDEO: Luka Dončić vodil Dallas do mesta, ki pelje v končnico

Teksaški obračun v ligi NBA sta pričakovano najbolj zaznamovala James Harden in Luka Dončić. Boljšo predstavo je prikazal prvi, zmaga pa je odšla v roke slovenskega asa in Dallas Mavericksov, ki so s 7. zmago na zadnjih 8. tekmah na lestvici zahodne konference napredovali že na 8. mesto.

Telički so na sinočnjem gostovanju Houston Rocketse odpravili s kar 20 točkami razlike (108:128), ključno prednost pa so si priigrali v prvem polčasu, ki so ga tudi po Lukovi zaslugi dobili s 74:56.

Najboljši strelec Dallasa (povprečno beleži 19,1 točke na tekmo) je namreč v prvih dveh četrtinah prispeval kar 15 od svojih končnih 20 točk (5/5 za eno, 3/4 za dve in 3/7 za tri), v 24 minutah igre pa vpisal še 6 skokov, 2 podaji in 1 pridobljeno žogo.

STATISTIKA TEKME MED HOUSTONOM IN DALLASOM

Na strani poražencev se je najbolj izkazal najkoristnejši igralec lanskega rednega dela James Harden, ki je s 25 točkami, 17 podajami in 11 skoki osvojil trojnega dvojčka, v 37 minutah igre pa zbral še 6 pridobljenih žog.

Dallas Mavericksi bodo s tekmovanjem nadaljevali v petek, ko bodo še drugič v sezoni gostovali pri LeBronu Jamesu in Los Angeles Lakersih. Prvič so izgubili s tesnih 113:114, Dončić pa je tedaj dosegel 14 točk, 7 podaj, 5 skokov in 1 pridobljeno žogo.

Jan Kropf

foto: arhiv Luke Dončića

Sorodni prispevki: Luki Dončiću posvečena prva pesem

Dodaj odgovor