You are currently viewing Dallas bo nocoj še bolj slovenski

Dallas bo nocoj še bolj slovenski

V živo se vam javljamo izpred American Airlines Centra, kjer so se najbolj zagreti navijači že začeli zbirati za nocojšnjo tekmo med Dallas Mavericksi in Miami Heatom.

Med njimi smo naleteli tudi na Boštjana in Mladena iz Velenja, ki sta s prijatelji sredi potovanja čez Združene države Amerike. Povedala sta nam, da si bo srečanje ogledalo še kar nekaj naših rojakov, ki so Luko Dončića spremljali že tudi na prejšnjem obračunu s Houston Rocketsi.

Med pisanjem tega prispevka nas je preko družabnega omrežja Facebook ogovoril še Ljubljančan Jure Brumen in nam navdušeno dejal, da prav tako prihaja na tekmo, sodeč po poslani fotografiji pa bo navijal za Miami Heat in Gorana Dragića, ki je zaradi rehabilitacije operiranega kolena ostal na Floridi.

Pred areno smo opazili tudi nekaj lokalnih navijačev, najbolj pa sta nam padla v oči študenta Juan in Felipe, ki sta prišla oblečena v dresu nasprotne ekipe. »Že od nekdaj navijava za Miami, Dwyane Wade pa je najin najljubši igralec,« sta nam ponosno zaupala.

Moramo vam priznati, da nas je kar nekoliko presenetilo, da se navijači Dallasa niso niti malo obregnili ob njiju. Američani so očitno tudi v tem pogledu precej bolj odprti od nas.

Želimo si, da bo tako tudi na in po tekmi.

Jan Kropf

foto: Slovenska Košarka

Sorodni prispevki: Dončića ne zmore dohajati niti Nike

Dodaj odgovor