You are currently viewing Šentjur ostaja neosvojljiva trdnjava

Šentjur ostaja neosvojljiva trdnjava

Na edini sobotni tekmi 5. kroga prve slovenske košarkarske lige za moške sta se pomerila Šentjur in Gorenjska gradbena družba Šenčur, novo zmago pa so si priborili Šentjurčani, ki so po razburljivi končnici zmagali z rezultatom 82:70 in s tem ostali neporaženi na domačih tleh.

Sorodni prispevki: Šentjur ostal brez svojega prvega strelca

Košarkarji Šentjurja in Šenčurja imajo v tej sezoni povsem enako težavo. Doma nizajo zmage, v gosteh pa oboji izgubljajo kot po tekočem traku. To se je potrdilo tudi sinoči, ko so Štajerci vknjižili drugo zaporedno domačo zmago, Gorenjci pa še tretji gostujoči poraz.

Čeprav gostje na včerajšnjem dvoboju brez pomoči Dina Murića niso niti enkrat vodili, so bili s svojo neutrudno vztrajnostjo in borbenostjo v igri za zmago vse do zadnjih štirih minut. Še v 36. minuti je semafor po 4 zaporednih točkah Jana Stmčnika namreč kazal le točno prednosti za gostitelje (67:66), potem pa so se slednji povsem razleteli po igrišču, dosegli 9 zaporednih točk in se 170 sekund pred koncem tekme oddaljili za odločilno dvomestno razliko (76:66).

V ključnem trenutku srečanja so odgovornost na svoja pleča prevzeli Patrik Tabak (3 točke), Dalibor Đapa (3), Jernej Ledl (2) in Hrvat Domagoj Samac (1), ki je bil na koncu s 15 točkami, 10 skoki, 3 podajami in 1 pridobljeno žogo proglašen še za najkoristnejšega igralca tekme.

V vrstah Šentjurja se je s 16 točkami, 8 podajami in 3 pridobljenimi žogami izkazal tudi Jure Špan, najbolj učinkovit igralec Šenčurja pa je bil Bosanec Ramo Rizvić, ki je zbral 12 točk, 10 skokov, 6 izsiljenih osebnih napak, 3 podaje in 2 pridobljeni žogi.

Šentjur se je z novim parom točk na lestvici povzpel na 2. mesto, Šenčur pa na njej z enakim izkupičkom (2 zmagi in 3 porazi) trenutno zaseda prav tako spodbudno 4. mesto. Preostale tri tekme 5. kroga bodo na sporedu 26. (Zlatorog – Helios Suns) in 31. oktobra (Hopsi – Krka) ter 17. novembra (Rogaška – ECE Triglav).

1. SKL, 5. kolo:

Sobota, 24. oktober:

ŠENTJUR – GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR 82:70 (29:16, 10:22, 18:18, 25:14)
Đapa 17, Špan 16, Samac 15; Strmčnik 14, Rizvić R. in Rizvić H. 12, Martinčič 10.

STATISTIKA

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1. SKL

Jan Kropf

foto: KK Šentjur

Dodaj odgovor