You are currently viewing Državni prvaki deklasirali pokalne prvake

Državni prvaki deklasirali pokalne prvake

S tekmo med Petrol Olimpijo in Sixtom Primorsko se je v petek nadaljevalo 4. kolo Lige Nova KBM. V Stožicah so zmago slavili branilci naslova, ki so pokalne prvake premagali za prepričljivih 20 točk (81:61).

Ljubljančani so se tako Koprčanom oddolžili za boleč poraz v slovenskem superpokalu in vknjižili še tretjo zaporedno zmago v državnem prvenstvu.

Obračun so bolje začeli gostje, ki so po petih minutah igre vodili že s 14:7 (Žan Mark Šiško 4, Jan Kosi in Lance Harris 3, Marko Jagodić Kuridža in Ivan Marinković 2), potem pa so zobe pokazali tudi gostitelji in predvsem zaradi 8 točk kapetana Mirze Begića po prvi četrtini zaostajali le z 19:20.

Izenačena igra se je nadaljevala v drugi četrtini (20:19), po glavnem odmoru pa so pobudo prevzeli zmaji in z razigranim Janom Španom tretjo četrtino dobili s 25:14. Špan je v tretjem delu igre dosegel vseh svojih 11 točk, kolikor je moštvi ločevalo tudi pred zadnjimi desetimi minutami igre (64:53).

Varovanci Zorana Martića se pri tem niso ustavili. Z vso silo so napadli tudi na uvodu četrte četrtine in z delnim nizom 10:0 (Aleksandar Lazić 4, Dražen Bubnić in Jan Rebec 3) v 35. minuti dokončno potrdili zmago.

STATISTIKA TEKME MED OLIMPIJO IN PRIMORSKO 

Največ točk na tekmi (15) je dosegel Mirza Begić, najbolj učinkovito predstavo srečanja pa je uprizoril Bosanec Aleksandar Lazić, ki je 14 točkam dodal še 7 skokov in 4 podaje (indeks 20). Na strani Primorske, ki je izgubila kar 20 žog, je bil najkoristnejši Žan Mark Šiško, ki je zbral 12 točk, 6 skokov, 4 podaje in 1 pridobljeno žogo.

Preostale tri tekme 4. kola bodo na sporedu danes ob 19. uri. Ilirija bo gostila Rogaško, Šenčur Gorenjska gradbena družba bo gostoval pri Zlatorogu, Helios Sunsi pa bodo gostili Šentjur.

Jan Kropf

foto: Petrol Olimpija

Dodaj odgovor