You are currently viewing Državni prvaki do prve zmage v gosteh

Državni prvaki do prve zmage v gosteh

S tekmo med Šentjurjem in Petrolom Olimpijo se je v nedeljo izteklo 3. kolo lige Nova KBM. Zadnja zmaga je pripadla aktualnim branilcem naslova, ki so pri prvakih iz leta 2015 zmagali z 98:89.

Ljubljančani so s tem vpisali prvi ligaški uspeh na gostovanju, Šentjurčani pa so na tretji zaporedni domači tekmi doživeli drugi poraz.

V prvih petih minutah smo spremljali nadvse izenačen boj, v katerem si nobena ekipa ni uspela priigrati več kot 3 točk prednosti, nato pa so v ospredje stopili gostje, naredili delni izid 12:2 (Jan Špan 7, Igor Tratnik 3, Roko Badžim 2) in prvo četrtino dobili s 27:20.

Varovanci Zorana Martića so s prevlado nadaljevali tudi v drugi četrtini in po kar 32 doseženih točkah (Miha Lapornik 13) na glavni odmor odšli z naskokom 13 točk (46:59), v drugem polčasu pa so pobudo prevzeli izbranci Jakše Vulića, a se kljub razigranem dvojcu Davor KonjevićMiloš Pešić do konca tekme niso uspeli približati na manj kot 7 točk.

Po 23 točkah, 10 podajah in 2 skokih je bil za najkoristnejšega igralca tekme proglašen Jan Špan, pri Šentjurju pa je bil s 23 točkami, 9 podajami, 7 skoki in 1 pridobljeno žogo najbolj učinkovit Srb Miloš Pešić.

V 3. kolu je sicer najboljšo predstavo prikazal košarkar Krke Blaž Mahkovic, ki si je naziv najkoristnejšega igralca kroga prislužil na tekmi proti gostujoči Iliriji, proti kateri je dosegel 29 točk, 8 izsiljenih osebnih napak, 5 skokov, 2 podaji in 1 pridobljeno žogo (indeks 34).

Jan Kropf

foto: Petrol Olimpija

Sorodni prispevki:

Koprčani osramotili Laščane, Polzelani ugnali Domžalčane
Krka s 3. zaporedno zmago ohranila primat v državi

Dodaj odgovor