You are currently viewing VIDEO: Ponosni Slovenci skoraj ponesli Dončića do novega rekorda

VIDEO: Ponosni Slovenci skoraj ponesli Dončića do novega rekorda

Številni slovenski košarkarski navdušenci, ki se v teh dneh mudijo v ameriški zvezni državi Teksas, včeraj v Dallasu niso dočakali niti slovenskega obračuna niti nove zmage Mavericksov, a jih to ni niti malo potrlo. V American Airlines Center jih je namreč večina prišla predvsem zaradi Luke Dončića, slednji pa jih je za bučno podporo nagradil z raznovrstno predstavo in celo druženjem po tekmi.

NBA prvaki iz leta 2011 so sinoči gostili prav tako nekdaj šampionski Miami Heat in po kar 213 danih točkah obeh moštev klonili s 101:112 ter tako še bolj pokvarili dober uvod v mesec februar.

Preberite si še: DALLAS BO NOCOJ ŠE BOLJ SLOVENSKI

Telički so si za tretji poraz na zadnjih štirih tekmah, skupno pa že 31., krivi povsem sami, saj so po vodstvu ob polčasu (58:57) popolnoma padli v igri. Sredi tretje četrtine namreč kar štiri minute (!) niso dosegli niti točke, po kar 32 prejetih točkah pa pred zadnjimi 12 minutami zaostajali za 15 točk (74:89).

V njihovih črnih minutah so jih pri Vročici najbolj kaznovali Josh Richardson, Justise Winslow in Dion Waiters, ki so skupaj zbrali kar 26 točk, na strani nenatančnega Dallasa pa je v tretji četrtini več kot 3 točke prispeval le Dirk Nowitzki (6).

Za gostitelje ni bilo nič boljše niti v nadaljevanju, saj so le stežka zaustavljali razigrane goste, ki so s košem Edrica Adebayja, dobrih 8 minut pred koncem tekme, prednost povišali na velikih 21 točk (76:97), po trojki domačina Tima Hardawayja pa, kot že rečeno, zmagali s 112:101.

STATISTIKA TEKME MED DALLASOM IN MIAMIJEM

Hardaway je bil z 20 točkami prvi strelec Dallasa, pri Miamiju pa je največjo bero točk uspelo zbrati zimzelenemu Dwyanu Wadu (22).

Luka Dončić je bil po prvih dveh četrtinah blizu osvojitve četrtega trojnega dvojčka v sezoni, saj je v prvem polčasu zabeležil 14 točk, 7 podaj in 6 skokov, na koncu pa žal ostal brez njega, saj je srečanje končal pri 18 točkah (5/7 za eno, 2/8 za dve in 3/9 za tri), 12 skokih in 9 podajah.

Razočaranje pa vseeno ni trajalo dolgo, saj se je slovenski košarkarski as po odhodu v garderobo kmalu vrnil na parket in pozdravil okrog 100 vedrih rojakov, ki so ga zasuli z vprašanji in prošnjami za avtogram ali skupno fotografijo.

Mladi Ljubljančan je ugodil vsaki prošnji, potem pa se jim zahvalil za podporo in vidno utrujen odkorakal proti domu, saj si mora nabrati moči pred napornim vikendom vseh zvezd lige NBA.

Jan Kropf

foto: osebni arhiv Luke Dončića; Slovenska Košarka

Sorodni prispevki: Dončića ne zmore dohajati niti Nike

Dodaj odgovor