You are currently viewing FOTO: Charlotte pripravljen na prihod vseh zvezd lige NBA

FOTO: Charlotte pripravljen na prihod vseh zvezd lige NBA

Ekipa portala Slovenska Košarka je srečno pripotovala iz Dallasa v Charlotte, največje mesto v vzhodnoameriški zvezni državi Severna Karolina, kjer se bo ta konec tedna odvijal vselej težko pričakovani vikend vseh zvezd lige NBA.

Tako kot tista dva iz leta 2005 in 2014 ter lanski, tudi letošnji največji dogodek najmočnejše košarkarske lige na svetu ne bo minil brez udeležbe slovenskega košarkarja.

Slovenske barve bo tokrat zastopal Luka Dončić, ki bo v petek nastopil na tekmi med novinci in sezono izkušenejšimi igralci, dan kasneje pa se bo preizkusil še v tekmovanju v spretnosti.

Pred njim sta se med zvezde lige NBA izstrelila še Beno Udrih in Goran Dragić.

Prvi je bil pred daljnimi 14 leti prav tako povabljen na tekmo vzhajajočih zvezd, drugi pa se je leta 2014 udeležil spretnostnega poligona, lani pa se mu je kot prvemu Slovencu v zgodovini uspelo uvrstiti še na najbolj prestižen del All-Stara – tekmo vseh zvezd.

Že 68. vikend vseh zvezd lige NBA bo gostila arena Spectrum Center, v kateri domuje moštvo Charlotte Hornets, pred njimi pa so v njej svoj dom imeli tudi že razpuščeni Charlotte Bobcatsi, za katere je prvi koš v njihovi 10-letni zgodovini (2004 – 2014) dosegel nihče drug kot Primož Brezec.

Jan Kropf

foto: NBA/Slovenska Košarka

Dodaj odgovor