You are currently viewing Luka Dončić: “Nisem pričakoval, da bom tako hitro postal tako uspešen”

Luka Dončić: “Nisem pričakoval, da bom tako hitro postal tako uspešen”

Naša prva postojanka v Charlottu je arena Bojangles, ki je ena od uvodnih prizorišč letošnjega vikenda vseh zvezd lige NBA. Slednji se v zadnjih letih vedno začne s prostovoljnim in humanitarnim delom pod okriljem programa NBA Cares, kateremu je letos na pomoč priskočil tudi Luka Dončić.

19-letni Ljubljančan je v 17. najbolj poseljeno mesto v Združenih državah Amerike prispel v družbi svojega soigralca in mentorja pri Dallas Mavericksih, Dirka Nowitzkega, ki bo nocoj tudi njegov trener, saj je bil 40-letni Nemec izbran za stratega ekipe Sveta, ki se bo na tekmi med novinci in leto izkušenejšimi igralci zoperstavila zasedbi Združenih držav Amerike.

Luka je vikend vseh zvezd lige NBA začel z novinarsko konferenco vzhajajočih zvezd, po njej pa se je v areni Bojangles udeležil še družbeno odgovornega dogodka s pomenljivim imenom NBA Cares, ki pomoči potrebnim ljudem in njihovim otrokom pomaga s prispevki v obliki paketov hrane in šolskih potrebščin, ter skupinskega treninga pred nocojšnjo tekmo.

Vsem trem njegovim aktivnostim smo prisostvovali tudi mi in med potjo skrbno beležili njegove izjave in fotografirali njegove poteze.

Slovenski košarkarski biser se je z novimi izzivi in obrazi soočal z nasmehom in prijaznimi besedami, nepregledno število medijev in njihovih predstavnikov pa je najbolj zanimalo njegovo mnenje o neuvrstitvi na tekmo vseh zvezd in sijajnem začetku kariere v ligi NBA.

»Zagotovo sem bil nekoliko razočaran, ker nisem bil povabljen na tekmo vseh zvezd. Videl sem, kakšno podporo navijačev imam, zato mi na koncu ni bilo lahko. Ampak to je šele moja prva sezona med zares izvrstnimi igralci, zato moram še naprej trdo delati in čakati na svojo priložnost,« je v prvih besedah povedal Luka, ki pa je kljub temu srečen, da je lahko del vikenda vseh zvezd lige NBA.

»Hvala vsem za povabilo. Veliko ljudi samo sanja o tem, jaz pa sem tu in sem zato zelo vesel. Na tekmi vzhajajočih zvezd in tekmovanju v spretnosti se bom poskušal pokazati v najboljši luči, če bo to dovolj za zmago, pa bomo videli.«

“El Matador” je v ligi NBA doslej odigral 55 tekem in ima povprečje 32 minut, 20,7 točke, 7,2 skoka, 5,6 podaje in 1 pridobljeno žogo, s temi številkami pa je najresnejši kandidat za osvojitev naziva najboljšega novinca letošnje sezone.

»Mislim, da mi gre dobro že od samega začetka. Uživam zaupanje soigralcev in celotne ekipe, kar mi iz tekme v tekmo vliva samozavest in prinaša dobre predstave. Vedno pa gre lahko še bolje, zato delam na tem, da bi bil še boljši. Da bom tako hitro postal tako uspešen, nisem pričakoval, nisem pa niti pretirano presenečen, saj sem mnenja, da če znaš igrati košarko, jo lahko igraš kjerkoli.«

Dončić se na svojih dveh preizkušnjah najbolj veseli merjenja moči s Srbom Nikolo Jokićem in Črnogorcem Nikolo Vučevićem, njegovima nasprotnikoma v tekmovanju v spretnosti.

»Preprosto zato, ker vsi prihajamo iz držav bivše Jugoslavije. Želim pa ju seveda premagati,« je s širokim in nalezljivim nasmehom še dodal zlati slovenski reprezentant.

Jan Kropf

foto: Slovenska Košarka

Sorodni prispevki: Dončić bo tekmo vseh zvezd lige NBA spremljal s tribune

Dodaj odgovor