You are currently viewing Slovenca v zadnji četrtini nista prejela niti enega koša iz igre

Slovenca v zadnji četrtini nista prejela niti enega koša iz igre

V Evroligi se je v petek končalo 4. kolo, v katerem je pet slovenskih legionarjev poseglo po dveh zmagah. Uspeh so zabeležili Klemen Prepelič, Anthony Randolph, Jaka Blažič in Kevin Pangos, poraz pa je moral vpisati Alen Omić.

Prepelič in Randolph sta z Realom četrto zaporedno zmago dosegla prav proti gostujoči Budućnosti in Omiću, ki na prvi dve točki še čakata, Blažič in Pangos pa sta z Barcelono drugo zmago zapovrstjo zabeležila v gosteh pri Darušafaki, ki sta jo sinoči premagala z 79:71.

Katalonci so tekmo začeli silovito in že po petih minutah igre vodili za 10 točk (3:13), po boljši igri Turkov pa prvo četrtino dobili le s prednostjo 5 točk (18:23).

Gostje so bili v rahli prednosti tudi v drugi četrtini in na glavni odmor odšli z naskokom 7 točk (40:47), v tretji četrtini pa so gostitelji prestavili v višjo prestavo in z delnim izidom 15:7 zaostanek pred odločilnimi desetimi minutami igre spremenili v vodstvo (64:58).

V četrti četrtini nas je tako čakala prava poslastica, ki pa je Carigrajčanom zagrenila večer. Slednji namreč v celotni zadnji periodi niso dosegli niti enega koša iz igre, njihovi tekmeci pa so to izkoristili in vodstvo prevzeli v 33. minuti (64:65), zmagovalca pa odločili pred vstopom v zadnjo minuto, ko je Chris Singleton z uspešnima prostima metoma naskok Barcelone povišal na končnih 8 točk.

STATISTIKA TEKME MED DARUŠAFAKO IN BARCELONO

Omenjeni Američan je bil po 18 doseženih točkah imenovan za prvega strelca tekme, Slovenca pa sta k zmagi prispevala 12 točk. Kevin Pangos je v 20 minutah zabeležil 7 točk (5/6 za eno, 1/6 za dve in 0/2 za tri), 5 podaj, 3 skoke in 1 pridobljeno žogo, Jaka Blažič pa je v 9 minutah več zbral 5 točk (1/2 za eno in 2/4 za dve) in skokov ter 1 podajo.

Na lestvici se Real še zmeraj muza s prvega mesta, Barcelona je po novem deveta, Budućnost pa še vedno šestnajsta oziroma zadnja.

Jan Kropf

foto: Darušafaka Tekfen

Sorodni prispevki: Na slovenskem obračunu prevladala Randolph in Prepelič

Dodaj odgovor