You are currently viewing Na slovenskem obračunu prevladala Randolph in Prepelič

Na slovenskem obračunu prevladala Randolph in Prepelič

Sinoči je bilo v Istanbulu, Münchnu, Milanu, Madridu in Atenah odigranih prvih pet tekem 4. kroga Evrolige, ki jih je popestril tudi slovenski dvoboj med Klemnom Prepeličem in Anthonyjem Randolphom ter Alenom Omićem.

Zmago si je pripisal dvojec Reala, ki je centra Budućnosti v WiZink Centru odpravil s kar 34 točkami razlike (89:55).

Španci so nad Črnogorci prevladovali skozi vse štiri četrtine in prav vsako dobili z vsaj 6 točkami razlike, odločilno prednost pa so si priigrali v tretjem delu srečanja, ko so na krilih 15 točk Jefferyja Taylorja in Randolpha naskok s 13 (44:31) povečali na 21 točk (65:44).

Vodilni Real tako ne pozna poraza niti po četrti tekmi, Budućnost pa je po še četrtem neuspehu na lestvici zdrsnila na zadnje, 16. mesto.

STATISTIKA TEKME MED REALOM IN BUDUĆNOSTJO

Anthony Randolph je tekmo po 21 minutah igre končal pri 11 točkah (6/7 za eno, 1/5 za dve in 1/4 za tri), 6 skokih ter 1 podaji in pridobljeni žogi ter bil, skupaj Jayceejem Carrollom, prvi strelec Reala, Klemen Prepelič pa je v 14 minutah pristavil 4 podaje, 2 točki (0/1 za eno, 1/2 za dve in 0/2 za tri) ter 1 skok in pridobljeno žogo.

Alen Omić je na parketu preživel 23 minut, v tem času pa z 10 točkami (5/10 za dve) in 8 skoki postal najkoristnejši igralec Budućnosti.

Preostala slovenska predstavnika, Jaka Blažič in Kevin Pangos, bosta na tekmi 4. kroga nastopila nocoj ob 19.15 uri, ko bosta z desetouvrščeno Barcelono v Carigradu gostovala pri enajstouvrščeni Darušafaki.

Jan Kropf

foto: Real Madrid

Sorodni prispevki: Nesojeni reprezentant navdušil proti Maccabiju

Dodaj odgovor